Lezing Isala Publieksacademie over darmkanker

Zwolle – Als je te horen krijgt dat je darmkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Er komt veel op je af, en dat geldt ook voor mensen in de directe omgeving. Het is een emotionele tijd. Wat is er precies aan de hand, welke behandelingen zijn mogelijk, wat betekent dit voor het dagelijkse leven?

Ook binnen het ziekenhuis gebeurt veel. Een patiënt ziet meerdere artsen, krijgt verschillende behandelingen en gaat van afspraak naar afspraak. Om zorgtrajecten goed op elkaar af te stemmen, werken alle specialisten van de Isala klinieken samen in het Oncologisch centrum Isala. Een uniek concept in Nederland. Tijdens de eerste lezing van de Isala Publieksacademie op 12 maart a.s. staat daarom het thema darmkanker op het programma en de rol van de regieverpleegkundige in het oncologisch centrum. Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via www.isalapublieksacademie.nl De lezingen zijn ook te volgen via live webstreaming.

Sprekers
Tijdens de lezing op 12 maart a.s. nemen meerdere sprekers de bezoekers mee in het traject waar een darmkankerpatiënt mee te maken krijgt. Deze sprekers zijn maag-darm-leverarts Juda Vecht, chirurg Gijs Patijn, internist-oncoloog Jacques de Graaf en regieverpleegkundige Jan Alex van Spil. In de lounge van het theater is informatie verkijgbaar over nazorgcentrum IntermeZZo, zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en de Stichting Vrienden van Isala.
Isala Publieksacademie
De Isala klinieken zetten in 2012 de Isala Publieksacademie voort. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis.
Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.
Artikel delen:

Reageer