Historische avond over de Broerenkerk

Zwolle – Als u “Achter de Broeren” wandelt, zult u zien dat de Broerenkerk voorzien is van blauwe banieren met de naam Waanders. Dit zijn de eerste tekenen dat met de bouw en herinrichting van de kerk tot boekhandel is begonnen. De kerk wordt niet alleen een boekhandel, maar ook een trefpunt van cultuur waar het boek een centrale plaats inneemt. De kerk en het conservatorium worden weer met elkaar verbonden door een dichtgemetselde verbinding open te breken. Op deze manier kunnen de Zwollenaren en andere belangstellenden hun hart ophalen aan zowel literaire als muzikale activiteiten.

20120217waanders2.jpg

De Vrienden van de Stadskern Zwolle zijn betrokken bij de bouw en herinrichting van de kerk. Gebouwen die onder monumentenzorg vallen moeten een bestemming hebben om in stand gehouden te worden. Al in het jaar 1040 is “Suolle” als marktplaats bekend en in het bezit van het privilege markten te mogen houden. Namen als Ossenmarkt en Kalverstraat herinneren nog aan vroegere activiteiten op dit gebied. Deze markten zijn door de eeuwen heen steeds in betekenis toegenomen en vormen de ruggengraat van Zwolle in haar functie als centrum van handel en nijverheid in Oost-Nederland. Op 8 maart zal het bouwteam onder leiding van de bouwheer W.Waanders u op de hoogte stellen van het wel en wee van bouw en herinrichting van de kerk. Daarna zullen de auteurs, A.J.Gevers en A.J.Mensema van het boek “De Broerenkerk te Zwolle” iets vertellen over de bewogen geschiedenis van dit gebouw.

Locatie

Historisch Centrum Overijssel

Van Wevelinkhovenstraat. Vrij parkeren.

Aanvang 20:00 uur

Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Historische Avonden

Deze lezing is onderdeel van de Historische Avonden, een lezingenreeks over de geschiedenis van Zwolle geïnitieerd

door 5 historische organisaties. Kijk voor meer informatie op: www.historischcentrumoverijssel.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @Aalbers.

    Op 8 maart zal het bouwteam onder leiding van de bouwheer W.Waanders u op de hoogte stellen van het wel en wee van bouw en herinrichting van de kerk. Daarna zullen de auteurs, A.J.Gevers en A.J.Mensema van het boek ⤽    Maak melding

Reageer