Ruim 120 kinderen naar Activiteitendag Landstede

Zwolle – Een workshop hiphop of Taekwondo, een basketbalclinic, samen een robot maken en  cupcakejes versieren: de kinderen van de Landstede-bso’s in Zwolle en Dalfsen hoefden zich in de voorjaarsvakantie niet te vervelen.

landstede_bso.jpg

Afgelopen dinsdag konden ze in het Landstede Sportcentrum meedoen aan allerlei leuke en leerzame activiteiten. Voor de kinderen van De Kopakker, sinds 1 januari een Landstede-bso, was het extra spannend: zij maakten voor het eerst kennis met het sportieve en creatieve aanbod van Landstede Kinderopvang. Zo’n 120 kinderen van BSO Dalfsen en de Zwolse bso’s De Vlieger (locaties Buckhorstlaan en Ingelandhof), Geert Groteschool en De Kopakker (onderdeel van cbs De Wendakker) waren om 10.00 uur met de bus opgehaald en naar het Landstede Sportcentrum gebracht.

Sportieve, kunstzinnige en technische talenten

Daar konden ze meteen beginnen aan hun eerste, zelfgekozen activiteit: dansen, klimmen en buitenspelen onder leiding van studenten van het Landstede Projectteam SportEve, een clinic van spelers van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal of een workshop Taekwondo van Mu ssang Martial Arts. Voor het ontwikkelen van creatieve talenten waren er diverse kunstzinnige activiteiten, zoals vilten, samen met de pedagogisch medewerkers en een Ateliersta (kunstenares) van Landstede Kinderopvang een tas naaien, een sleutelhanger maken en linoleum snijden en afdrukken maken. De techneuten mochten oude apparaten slopen om een robot te bouwen. Na een gezamenlijke lunch volgde een tweede activiteit. Om 15.00 uur gingen de kinderen weer naar hun bso.Verbindingen leggen“

Centraal tijdens de Activiteitendag stond elkaar ontmoeten en het leggen van verbindingen, tussen pedagogisch medewerkers van verschillende locaties, tussen de Landstede-werksoorten Kinderopvang en MBO en met de volley- en basketballers van Landstede. Het Landstede Sportcentrum was daarvoor met al zijn faciliteiten de perfecte plek”, vertelt leidinggevende Rosita Silva van der Veen.“Zowel Reggio Emilia, de pedagogische visie van Landstede Kinderopvang waarbij kinderen de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen, als onze speerpunten Bewegen en Natuurbeleving kwamen in alle activiteiten naar voren. Niet alleen leerzaam voor de kinderen, ook onze medewerkers en de studenten hebben tijdens deze dag veel opgestoken.”

Werkgroep SportDe Activiteitendag was een initiatief van de Werkgroep Sport van Landstede Kinderopvang. Van der Veen: “Landstede is een sportieve organisatie en wij hebben – zoals aangegeven – Bewegen als speerpunt. De werkgroep richt zich momenteel op een vertaling daarvan naar de praktijk door sport structureel op te nemen in het activiteitenaanbod van al onze bso’s.”

Artikel delen:

Reageer