Bibliotheek Zwolle geeft cursus Web 2.0 dingen

Zwolle – Web 2.0 is een verzamelnaam voor allerlei nieuwe toepassingen op internet waarbij het delen van kennis en informatie centraal staat. Denk aan de sociale netwerken Facebook, Twitter en LinkedIn, maar ook aan websites als Youtube en Picassa waar je foto’s en filmpjes deelt.

Hoe deze “dingen” werken kun je in een cursus leren bij bibliotheek. Zo vergroot je je kennis en de mogelijkheden van internet. Je werkt via een stap-voor-stap cursus die je in eigen tempo afwerkt. Er zijn drie workshops waar de verschillende onderdelen worden toegelicht door een deskundige cursusleider. Tussen de workshops door werk je online verder aan de cursus. Als het lastig wordt dan is er online ondersteuning om je verder te helpen. Bij de workshops in de bibliotheek werk je op een bibliotheekcomputer, het online gedeelte doe je op je eigen computer.

Meedoen

De cursus start met een gezamenlijke workshop op 2 april. Data workshops: 2 april, 23 april, 7 mei.

Plaats en Tijd: Diezerzaal de Bibliotheek Zwolle Centrum (ingang fietsenstalling Spoelstraat) 14-16.30 uur

Kosten: 25 euro voor deelname aan cursus, begeleiding op afstand, 3 workshops.

Vereiste voorkennis: kunnen omgaan met de computer, kennis van internet hebben.

Wil je meedoen: reserveer via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het initiatief is natuurlijk goed, maar ik ben bang dat de Bieb niet van haar stoffige imago af gaat komen als ze een cursus samenvatten met een 10 jaar oude naam. Een eeuwigheid in internettijden. Het gaat niet zozeer om ‘nieuwe’ toepassingen bij Web 2.0, als wel om de interactie. Maar goed, als je als gebruiker nergens kaas van gegeten hebt, kan je er voor 25 euro vast geen buil aan vallen.


    Maak melding

Reageer