Jongeren aangehouden voor mishandeling van Zwollenaar

Zwolle – De Politie Twente heeft zes jongeren in de leeftijd van 17 tot 19 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 22-jarige man uit Zwolle op 15 januari jl.

De 22-jarige Zwollenaar was in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari met wat vrienden op stap in Almelo. Omstreeks 04.00 uur verlieten zij een café. Toen zij op het Centrumplein stonden, werden zij toegeschreeuwd door een grote groep jongeren die zich tegenover hen ophielden. De groep uitte beledigingen richting de vrienden van de Zwollenaar. Toen hij vroeg waarom zij dit deden, begon de groep hem te mishandelen. Hij werd in het gezicht geslagen en geschopt. Toen hij op de grond viel als gevolg van de mishandeling, bleven de jongeren schoppen. Uiteindelijk lukte het de Zwollenaar om weg te rennen. Hij werd opgevangen door politieagenten en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft hij zich moeten laten behandelen aan zijn verwondingen. De politie startte een onderzoek en heeft in de afgelopen weken in totaal 13 personen verhoord in deze zaak. Van deze 13 personen worden acht personen verdacht van openlijke geweldpleging. Twee van hen zijn na verhoor heengezonden, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De overige zes verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee van hen, een 17-jarige Almeloër en een 18-jarige Almeloër, zijn onder voorwaarden geschorst. Twee 18-jarige Almeloërs zijn in voorlopige hechtenis gesteld. Twee 19-jarige Almeloërs blijven vastzitten tot de rechtszaak. Hen wordt openlijke geweldpleging en poging doodslag ten laste gelegd wegens het tegen het hoofd trappen van het slachtoffer.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Laat de politie boeven gaan vangen, oh @s dat deden ze. Het was alleen niet de politie uit Zwolle, maar die uit Almelo.
    Goed werk. Hoop dat het slachtoffer goed hersteld van de opgelopen verwondingen. De psychische verwondingen is wat anders, dat zal wel wat langer duren.


    Maak melding

Reageer