Kinderen Club2Move op bezoek in FC Zwolle stadion

Zwolle – FC Zwolle-speler Nassir Maachi ontvangt Jordy (12) en Kayleigh (12) in het stadion voor een eerste begeleidingsmoment. Sinds eind 2011 is Nassir Maachi betrokken bij het project Club2Move, dé sportbuurtclub van Diezerpoort, ofwel Dieze en de Indische Buurt.

29-11-2011_club2move_met_nasir_maachi_bankastraat_4.jpg

Club2Move is een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland en richt zich op het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl onder jongeren van 10 tot en met 18 jaar uit de wijk. Onder deze noemer zijn de afgelopen jaren al verschillende sport- en bewegingsactiviteiten georganiseerd voor jongeren. FC Zwolle-speler Nassir Maachi leert de jongeren van Club2Move niet alleen leuke voetbaltrucjes. In het kader van de adoptie van Club2Move Diezerpoort door FC Zwolle United gaat hij ook met de jongeren in gesprek over bewegen, gezonde voeding en gezonde keuzes. Hij fungeert simpel gezegd als voorbeeldfiguur voor deze Zwolse jongeren. Vanuit dat maatschappelijke oogpunt neemt hij de rest van het seizoen vaker deel aan de activiteiten van de sportbuurtclub van Diezerpoort.

Nassir: ,,Toen ik eind vorig jaar bij het trapveldje aankwam, waren er twee kinderen die me gelijk opvielen: Jordy en Kayleigh. Vooraf was bekend dat ik één of twee jongeren ook op persoonlijk vlak zou gaan begeleiden, en ik had bij hen direct een bepaald gevoel. Heel apart en ik ben erg blij dat zowel de kinderen als de ouders hier positief op gereageerd hebben. Ze zijn totaal het tegenovergestelde van elkaar: Jordy is heel rustig en mag zichzelf veel meer laten zien en Kayleigh is juist heel erg aanwezig en druk. Vandaag waren ze, samen met Helga van de Berg (ambulant jongerenwerker Travers Welzijn), in het stadion voor een eerste gesprekje op een laagdrempelige manier. Uiteraard hoorde daar een leuke rondleiding en een potje voetbal bij! Mijn doel is dat ze uiteindelijk inzien dat ze veel kwaliteiten hebben en meer kunnen dan ze denken. Het zou toch zonde zijn als zij niet het maximale uit zichzelf halen?"

Jordy en Kayleigh hebben een erg leuke middag gehad: ,,Wij hebben veel gepraat met Nassir en hebben een opdracht mee gekregen voor onze volgende afspraak met hem. We moeten opschrijven wat we hebben geleerd vandaag, wat we echt heel erg leuk vonden en wat we minder leuk vonden en waarom. En we mogen volgende week met onze ouders, broertjes en zusjes naar de wedstrijd komen!"
FC Zwolle is Meer dan Voetbal

Afgelopen dinsdag is met een ludieke actie op het Binnenhof de eerste Meer dan Voetbal Week van start gegaan. Tweede Kamerleden kregen op het Binnenhof het jaarverslag van Meer dan Voetbal uitgereikt door de mascottes van de betaald voetbalclubs, waaronder Zwolfje van FC Zwolle. Ook de thuiswedstrijd van FC Zwolle tegen Helmond Sport staat komende vrijdag in het teken van de Meer dan Voetbal Week (van 28 februari tot en met 5 maart). Tijdens deze week laat het Nederlandse Voetbal zien wat er al wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en roept het supporters op nieuwe initiatieven en ideeën te delen om de kracht van voetbal op een goede manier te blijven gebruiken. Het is de eerste keer dat alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties, KNVB, Eredivisie en Jupiler League samen laten zien dat de kracht van voetbal Nederland beter kan maken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Club2Move, dé sportbuurtclub van Diezerpoort, ofwel Dieze en de Indische Buurt.

    😮

    dacht dat zwolle meer buurten had

    waarom deze wijken weer voorgetrokken    Maak melding

Reageer