Start ‘Schoolsportvereniging Holtenbroek’

Zwolle – De Zwolse wijk Holtenbroek beschikt vanaf nu over haar eigen schoolsportvereniging. De ‘Schoolsportvereniging Holtenbroek’ bestaat uit een aantal Zwolse sportverenigingen die vanuit een locatie elders in de stad sportaanbod gaan verzorgen voor jeugd in de wijk. De vereniging komt dus naar de kinderen toe! Tafeltennis Zwolle bijt in Holtenbroek het spits af.

Sinds 2006 organiseert SportService Zwolle in samenwerking met de Bewegende School (De Toonladder en Het Carillon) sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen in de wijk Holtenbroek. Doel van deze activiteiten is kinderen het plezier van bewegen te laten ervaren en kennis te laten maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. Kinderen kunnen op deze manier ontdekken dat sport leuk is, maar ook welke sport bij hen past. Vervolgens is het streven dat kinderen doorstromen naar een sportvereniging. De wijk Holtenbroek kent een aantal sportverenigingen, maar veel van de Zwolse sportverenigingen liggen (ver) buiten de wijk. Voor ouders (en kinderen) vaak een drempel om voor hun kind een lidmaatschap aan te gaan bij een sportvereniging.

SportService Zwolle, OBS de Toonladder, CBS het Carillon, Tafeltennis Zwolle, Zwolse Gymnastiek Vereniging Kwiek en Lenig, Budo Stichting Boot en Be Quick ‘28 Basketbal hebben de handen ineen geslagen om een schoolsportvereniging op te richten in Zwolle en op deze manier het onderwijs en de sport dichter bij elkaar te brengen. Leerlingen uit groep 3 tot en met 6 krijgen in week 10 (5 tot en met 9 maart) op school een korte clinic tafeltennis aangeboden. Als vervolg op deze clinic verzorgt Tafeltennis Zwolle vanaf maandag 12 maart wekelijks van 17.30 tot 18.30 uur tafeltennistrainingen in de gymzaal aan de Brahmsstraat in Holtenbroek. Aansluitend starten ook andere verenigingen met hun aanbod. In de toekomst hoopt SportService Zwolle dat meerdere verenigingen participeren binnen de schoolsportvereniging.

Artikel delen:

Reageer