Renovatie monumentaal Openluchtbad Zwolle vordert

Zwolle – Burgemeester en wethouders van Zwolle stelden recent een bedrag van ruim twee miljoen euro beschikbaar voor het vervolg van de werkzaamheden aan het monumentale Openluchtbad. Streven is dat het gerenoveerde zwembad medio 2012 de poorten weer kan openen.

01-03-2012_werkzaamheden_openluchtbad_03.jpg

Afgelopen jaar is begonnen met de werkzaamheden aan het Zwolse Openluchtbad, aan de Ceintuurbaan. De grootschalige renovatie is momenteel in volle gang. De afgelopen periode is, naast de feitelijke werkzaamheden aan het bad, verder gewerkt aan het uitwerken van de plannen om de klus zo goed maar ook zo efficiënt mogelijk te klaren. Nu die plannen klaar zijn stelde het college (maximaal) 2.160.728 euro beschikbaar voor de tweede fase. Voor de eerste fase was al ruim 3.200.000 euro beschikbaar gesteld. De renovatie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

01-03-2012_werkzaamheden_openluchtbad_01.jpg

01-03-2012_werkzaamheden_openluchtbad_04.jpg

01-03-2012_werkzaamheden_openluchtbad_06.jpg 

Wethouder Gerrit Piek van Zwolle was onlangs nog op bezoek bij het Openluchtbad. “Het is een enorme klus, maar je ziet nu al waar we het voor doen: we hebben straks weer een prachtige voorziening in de stad waar bijzondere architectuur samengaat met moderne techniek. Een combinatie waarmee het zwembad klaar is voor de toekomst.”

De inschatting is dat ondanks de recente vorstperiode het zwembad begin juni weer in gebruik kan worden genomen. De voortgang van de renovatie is te volgen op de website natnatnat.nl.

01-03-2012_werkzaamheden_openluchtbad_02.jpg

01-03-2012_werkzaamheden_openluchtbad_05.jpg

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Renovatie monumentaal Openluchtbad Zwolle vordert”

  1. Ahhh, openluchtbadslidmaadschap is erg duur.
    Voor gewone gezin is Niet op te brengen. En dat de gemeente zo veel geld Turgenev, is wel goed..

  2. 😮 blijf het enorm duur zwembad vinden voor een beperkt gezelschap,voor al dat geld kun je een veel groter overdekt waterparadijs bouwen voor iedereen en het hele jaar toegankelijk.

  3. ik vind het nu geen monument meer omdat het de oorspronkelijke bouw niet veel meer over is, en inderdaad pakweg ??6.000.000,00 uitgeven voor ongeveen 2-3 maand per jaar is een boel geld, met dat wat er in het verleden al is ingepomt had een bad in stadhagen of zwolle-zuid gebouwt kunnen worden dat voor de gehele zwolse bevolking toegankelijk is

  4. @Blauwvinger,snap jou reactie heel goed, maar dat er slechts door een beperkt gezeldschap gebruik van gemaakt mag worden, is een keuze die door de gemeente Zwolle in het verleden is gemaakt.

  5. @Ans, wat van de oorspronkelijke bouw is er niet meer over dan?
    Het is volgens mij net zoals mer iedere renovatie, je verangt de elementen die aan vervanging toe zijn, met zoveel mogelijk behoud van de oude elementen. En terug bouwen in de oude stijl.

    En dat er zoveel geld voor wordt uitgegeven is inderdaad waar, maar de subsidie die uit diverse potjes zijn gekomen, was echt niet beschikbaar gekomen voor nieuwbouw van een zwembad.

    En zie mijn reactie hierboven, dat het zwembad alleen door leden gebruikt mag worden is een keus van de gemeente.

  6. het is van oorsprong niet de keus van de gemeente, het bad is in 1991 gekraakt omdat het gesloopt zou worden, de kraakers hebben een vereniging opgericht waar je lid van kon worden en alleen leden hebben recht op toegang tot het bad, voor dat het bad gesloopt kon worden heeft de vereniging het aangemeld als monument en dat is het geworden, toen werd er door de vereniging verteld dat ze het zonder geldelijke steun van de gemeente konden open houden, maar gebleken is dat dat niet kon toen niet en nu nog steeds niet, dit bad is een bodemlose put waar elk jaar gemeente geld naar toe gaat voor een kleine groep mensen die lid zijn, het bad is maar 2 á 3 maand open per jaar.

  7. @Ans, wanneer de gemeente de keuze hadden gemaakt om het bad open te houden, hadden ook zij het bad kunnen aanmelden om te laten beoordelen of het een monument is.
    En om het financieel haalbaar te maken, was er geen andere keus dan er een vereniging van te maken. En alleen de leden mogen gebruik maken van het bad.
    Dit geld toch voor iedere vereninging dat je alleen gebruik mag maken van hun accommedatie wanneer je lid bent van de vereniging.

    Het geld wat er on gestopt wordt door de gemeent is gerelateerd aan de “verplichting” van de gemeente om een monument mede te onderhouden.

    En dat het bad maar 4 maand per jaar open is, weten de leden, dus wat is jou probleem hier mee.

  8. @Ans, gewoon lid worden en dan mag je zwemmen in het grootste buitenbad van Nederland! Eindelijk besteden ze het geld eens goed!

  9. @Ans
    Het gaat om het behoud van een monument. En uit die subsidie pot komt het ook. Cultureel erfgoed. Of wil je gewoon alles wat oud is afbreken?

Reacties zijn gesloten.