Sloop Schaepmanterrein gaat snel

Zwolle – De sloop van de panden van Schaepman’s Lakfabrieken vordert snel. Het Kraanbolwerk moet een hoogwaardige woonlocatie in de binnenstad van Zwolle worden. Voor het westelijk deel van het Noordereiland, dat bekend is onder de naam Kraanbolwerk, is een nieuw plan in de maak. Ontwikkelaar AM bv en gemeente hebben samen een concept stedenbouwkundig plan gemaakt voor het voormalige Schaepmanterrein.

01-03-2012_sloop_schaepman_lakfabriek_01.jpg

De locatie Kraanbolwerk aan de rand van de binnenstad van Zwolle wordt omgeven door een levendige stadshaven: Ruimte en uitzicht, de geur van schepen, de parlevinker en de scheepstagrijn en een stedelijke, robuuste sfeer van bebouwing en openbare ruimte. Deze unieke locatie leent zich bij uitstek voor de bouw van middeldure en dure koopappartementen en stadswoningen. Hoofddoelstelling voor de ontwikkeling is hier een hoogwaardig woonlocatie in de binnenstad te creëren. Doordat de locatie aan drie zijden door water wordt omgeven, biedt het fraaie uitzichten. De locatie is ook direct in het oog springend vanaf een aantal grote invalswegen. Het Kraanbolwerk verdient daarom uiterste zorgvuldigheid in het ontwerp en inpassing in de omgeving.

01-03-2012_sloop_schaepman_lakfabriek_02.jpg

01-03-2012_sloop_schaepman_lakfabriek_04.jpg

01-03-2012_sloop_schaepman_lakfabriek_06.jpg

kraanbolwerk.jpg

Hoe reageert de toekomstige bebouwing op de historische stad? En welke ruimtelijke relatie is er met de andere ontwikkelingen aan de stadsgracht en de nieuwbouwprojecten rond het zogenoemde waterplein, het Katwolderplein, Roelenweg-Oost en het Rodetorenplein?

Het ontwerp moet zich op een natuurlijke wijze voegen naar de stad.

Kortom, Kraanbolwerk is een voor de stad bijzondere ontwikkellocatie en een plek die een hoogwaardige uitstraling verdient.

Gemeente en AM hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over wat er op deze locatie gerealiseerd wordt. Uitgegaan wordt van een woningbouwprogramma van circa 150 woningen, waarvan 105 appartementen en 45 grondgebonden woningen.

Meer informatie over de woningen is te vinden op de speciale website van AM: www.woneninkraanbolwerk.nl.

01-03-2012_sloop_schaepman_lakfabriek_05.jpg

01-03-2012_sloop_schaepman_lakfabriek_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ben zeer benieuwd hoe het er straks uit gaat zien, en dan bedoel ik in het echt en niet zoals bovenstaande tekening……;)


    Maak melding

Reageer