Het weer: droog

Zwolle – Vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld en zijn er veel wolkenvelden. De zon laat zich misschien net wat vaker zien en het blijft de hele dag droog. Het wordt dan 9 graden op de Wadden tot 14 graden in het uiterste zuiden. In de avond en nacht koelt het door de bewolking niet verder af dan naar 3 tot 7 graden.

01-03-2012_weerfoto__turfmarktpad_.jpg
Turfmarktpad

Zaterdag ligt een hogedrukgebied boven Scandinavië en veroorzaakt in Nederland een zwakke tot matige zuidoostenwind die vanuit het zuidwesten heel langzaam naar de zuidwesthoek draait. Het draaien van de wind wordt veroorzaakt door een inactief warmtefront dat heel langzaam over het land trekt. Het front brengt wel veel bewolking met zich mee, maar het blijft waarschijnlijk droog. Zoals het er nu naar uit ziet maakt het noordoosten kans op wat zon in de vroege ochtend en het zuidwesten misschien nog in de late middag. In het noorden wordt het 9 tot 12 graden. In het zuiden 13 tot 15 graden, met op een enkele plek een middag temperatuur dicht tegen de 16 graden. In de avond en nacht neemt de bewolking toe en kan een beetje regen vallen.

Zondag blijft het overwegend bewolkt. Met 9 graden aan de kust en 11 graden in het binnenland is het iets frisser en in de middag neemt de kans op een bui toe. De dagen daarna wordt het gevoelig frisser met op dinsdag maxima tussen 5 en 7 graden. Ook de nacht vorst keert dan weer terug. Later in de week stijgt de temperatuur licht, maar neemt ook de wisselvalligheid toe.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer