RockShowNL sluit Stratenfestival Zwolle 2012

Zwolle – RockShowNL is op 17 augustus 2012 de afsluiter op het hoofdpodium van het jaarlijkse Stratenfestival Zwolle! Dat maakte de band vrijdagmorgen zelf op Twitter bekend.

RockShowNL is uniek in zijn opzet. Van een beperkt aantal, speciaal voor RockShowNL geselecteerde, wereldbands worden de grootste hits op indrukwekkende en authentieke wijze ‘in tribute’ uitgevoerd in één show, door één band! De vocalen en de sound van RockShowNL transformeren tijdens het concert als een kameleon van de ene rocksensatie in de andere. RockShowNL boeit met recht-toe-recht-aan, eerlijke, tijdloze en herkenbare rockmuziek. Verpakt in een prachtige geluids- en lichtshow van professionele topkwaliteit.

RockSHowNL is een initiatief van zanger Leon Beelen.

Hij genoot in de jaren ’90 en ’00 bekendheid als frontman van de bands Go To The Max en Santa Rosa.

In 2011 trad hij toe tot de Bon Jovi Tributeband Bad Medicine waarmee hij de Vakjury Award van The Clash Of The Coverbands 2010/2011 won, inclusief een individuele award voor beste zanger van deze coverband-talentenjacht. Tevens maakte hij in 2011 in korte tijd furore met de European Classic Rock Show. Op overweldigende wijze werden de allerbeste classic rock songs ten gehore gebracht. In oktober 2011 heeft hij besloten deze band te verlaten en zijn eigen muzikale plan te trekken.

2012 is het jaar dat Leon is gestart met het tot leven wekken van RockShowNl.
Een samensmelting van alle band-, podium- en repertoire ervaringen die alle bandleden door de jaren heen hebben opgedaan, zorgt ervoor dat RockShowNL ‘staat als een huis’ en een hoog entertainmentgehalte heeft voor een breed publiek.

Alle bandleden zijn doorgewinterde muzikanten die weten wat rock betekent.Jarenlange ervaring in diverse bekende en minder bekende bands en tours door binnen- en buitenland hebben ervoor gezorgd dat deze mannen van het podium af knallen!Met hun roots in de jaren ’80 weten zij het juiste gevoel van elke song over te brengen op het publiek.

Een bundeling van krachten en ervaring, onder andere opgedaan in deze bands:Go To The Max, Robby Valentine, Bad Medicine, R.A.W., European Classic Rock Show, Fast Forward, Jan Rijbroek Band, Solid State, Whistler-Courbouis-Whistler, Fan Halen, Santa Rosa, Bert Heerink, Nine Lives, Sue Chaloner, Hans Dulfer, Midnight Temptation.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Robby Valentine?? Sorry maar ik ken/volg Robby Valentine sinds 1992 en hij heeft nooit iemand in zijn band gehad met de naam Leon Beelen….


    Maak melding

  2. ahhhhh, heb ff de site gecheckt en kom Cyril Whistler tegen. Deze gitarist heeft idd in 2010/2011 bij Valentine gespeelt. Heb daar nog foto’s van.


    Maak melding

Reageer