Schimmelbestrijding in Dieze-Oost

Zwolle – Normaal gesproken is het bestrijden van schimmel een zaak van de huurder. In de woningen in Dieze-Oost blijkt dat ook bij goed huurdersgedrag (onder andere veel ventileren) er zich schimmel kan vormen in de woning. SWZ gaat dit nu samen met de huurder tegen.

De corporatie stelt daarom kosteloos een pakket ter beschikking waarmee de huurder de schimmel te lijf kan gaan. Dit professionele middel kan door de huurder zelf worden aangebracht. Leverancier Mooy garandeert dat de schimmel tenminste 5 jaar weg blijft.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Oh hier ook, dagen lang in de winter de raamkieren open want swz deed aan een vorm van isolatie.
  Een zo intense isolatie dat je huis niets uit laat dan wel in laat.

  Swz denk eens na met wat jullie doen.
  Zg zoveel nieuwigheden wat lieten jullie wel niet vallen, ik vind jullie een van de slechtste woningbouwverenigingen van heel Zwolle.
  Opleveringen kent men niet eens bij swz…wel geld vangen door middel van subsidies!


  Maak melding

 2. De waarheid is wel dat schimmel niet voorkomt in goed geventileerde ruimte ,s.
  Daar kunnen bewoners zelf heel veel aan doen.Sommige mensen ventileren nooit ik heb als schilder bij diverse huizen in Zwolle wel eens badmeester moeten sausen die zwart waren van dee schimmels.Veelal de schuld van de bewoner als men na het douchen de boel droog maakten de ruimte ventileerd krijg je dat niet.Sommige douchen met dri personen achter elkaar in een woning dus produceer je heel veel vocht in die ruimte en dat moet weg.Dus droogmaken die ruimte en de deur en raam een uurtje open zetten dan is het opgedroogd.Zo krijg e geen schimmel


  Maak melding

 3. Pieters, in die flatjes van de pieter steynstraat voel je soms de wind van buiten door het de flat heen blazen. Misschien heb je de topics over het verwarmen van het huis gemikst. Dit is dus erg lastig in de wintermaanden. Deze zijn flats zijn nl totaal niet geisoleerd met alle tocht. Jij hebt het over badkamerschimmels terwijl in de dieze de schimmel in alle ruimtes voorkomt.


  Maak melding

 4. Gelezen op facebook : Straks krijgen de bewoners ook een hamer met spijkers, en een schroef-boormachine kado, kunnen ze alvast renoveren.  Maak melding

 5. Vocht en schimmel in de woning geldt als een van de ernstigste bouwgebreken. Schakel allemaal de HUURCOMMISSIE (de rijksoverheid) in. Een eenvoudige procedure (formulieren zijn te downloaden van de Huurcommissie-website) die een scherp inspectierapport oplevert, waarmee de huurcommissie 60 % huurverlaging kan afdwingen totdat de problemen daadwerkelijk zijn opgelost. Doet de corporatie dan nog niets om de oorzaken van tocht, vocht en schimmel weg te nemen, schakel dan een (sociaal) huurrecht-advocaat in om via de rechter een gezonde woning te eisen en een vergoeding voor de gezondheidsschade.
  De SP kan bewoners vast behulpzaam zijn bij het inschakelen van de Huurcommissie.


  Maak melding

Reageer