Openbaar college door Windesheimdocent van het Jaar

Zwolle – Bas van der Meijden, Windesheimdocent van het Jaar 2011, geeft op 29 maart 2012 een openbaar college over de ‘Nationale identiteit in het geschiedenisonderwijs´. Het college vindt plaats in het X-gebouw op de Campus van Windesheim en kan kosteloos worden bijgewoond.

Identiteit staat volop in de belangstelling, of het nu gaat om de nationale identiteit of die van Windesheim. Daarbij ligt een relatie met onze geschiedenis voor de hand. Ontlenen wij onze identiteit immers niet voor een groot deel aan onze nationale, regionale en/of religieuze geschiedenis? Toch wordt identiteitsvorming in het geschiedenisonderwijs steeds meer als een probleem ervaren. Als geschiedenisdocent leert Bas van der Meijden zijn studenten hoe geschiedenis ertoe bijdraagt om onderwerpen interessanter te maken. Bas is een grote voorstander van duurzame geschiedenis. Daarmee bedoelt hij dat hij studenten wil laten onthouden wat ze in elke periode geleerd hebben.

Docent van het JaarDe verkiezing ‘Docent van het Jaar’ is een initiatief van het College van Bestuur van Windesheim. Met dit initiatief wil Windesheim benadrukken dat de kwaliteit van docenten van groot belang is. Bas kan met dit college zijn passie voor zijn vak laten zien en een gesprek op gang brengen over goed hbo-onderwijs.Meer informatie verkrijgbaar en aanmelden gaat via http://portaal.windesheim.nl/openbaarcollege

Artikel delen:

Reageer