Rapper Sticks start Dutch Street Cup

Zwolle – Op zaterdag 3 maart vindt op het Rodetorenplein in Zwolle de tweede speelronde plaats van de Dutch Street Cup. Deze bijzondere competitie voor dak- en thuislozen wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Stichting Life Goals. Dit jaar is het voor het Zwolse team extra bijzonder, want zij maken hun debuut in een echt FC Zwolle tenue. Als klap op de vuurpijl trapt ambassadeur Sticks de officiële nieuwe samenwerking af tussen de Dutch Street Cup en FC Zwolle United. Dit gaat hij doen om 12.00 uur, uiteraard door zijn nummer "Hier zijn we weer" te laten horen dat hij schreef speciaal voor FC Zwolle United.

Dutch Street Cup is een landelijk door Stichting Life Goals ontwikkeld voetbalprogramma voor sociaal kwetsbare groepen. Met behulp van het voetbal worden de deelnemers i.s.m. lokale zorginstellingen en amateurclubs gestimuleerd om middels sport te participeren in de samenleving. In 2012 nemen 29 teams, afkomstig uit zo’n tachtig instellingen en opvangtehuizen uit het hele land, deel aan het programma. Met behulp van het Oranje Fonds, het Leger des Heils, lokale zorginstellingen en amateurclubs zal het programma de komende jaren verder worden uitgebouwd. Marian Stoute, beleidsmedewerker Leger des Heils Overijssel: ,,Nu ook FC Zwolle United, de maatschappelijke tak van FC Zwolle, het project ondersteunt, krijgt het op lokaal niveau meer aandacht.


Het is mooi om te zien hoeveel plezier de spelers beleven aan het voetballen en hoe goed het ze doet om op een andere manier in de belangstelling te staan. De kunst is om de spelers met hun verschillende achtergronden, ambities en talenten op een goede manier te laten samenwerken en hierin speelt FC Zwolle een mooie voorbeeldrol. Dat ze nu zelf mogen spelen in een FC Zwolle tenue, geeft de jongens een enorme stimulans!"

FC Zwolle is Meer dan Voetbal
Afgelopen dinsdag is met een ludieke actie op het Binnenhof de eerste Meer dan Voetbal Week van start gegaan. Tweede Kamerleden kregen op het Binnenhof het jaarverslag van Meer dan Voetbal uitgereikt door de mascottes van de betaald voetbalclubs, waaronder Zwolfje van FC Zwolle. Ook de thuiswedstrijd van FC Zwolle tegen Helmond Sport staat vanavond in het teken van de Meer dan Voetbal Week (van 28 februari tot en met 5 maart). Tijdens deze week laat het Nederlandse Voetbal zien wat er al wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en roept het supporters op nieuwe initiatieven en ideeën te delen om de kracht van voetbal op een goede manier te blijven gebruiken. Het is de eerste keer dat alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties, KNVB, Eredivisie en Jupiler League samen laten zien dat de kracht van voetbal Nederland beter kan maken.

Ambassadeur Sticks: ,,Het is erg mooi om te zien hoeveel initiatieven, waaronder de Dutch Street Cup, bijdragen aan een betere samenleving. Dat deze aftrap samenvalt met de Meer dan Voetbal Week kan geen toeval zijn. Wij zijn er trots op dat we op deze manier een impuls kunnen geven aan de Dutch Street Cup en in het bijzonder het Zwolse team."

Sticks is Meer dan Voetbal
De trotse ambassadeur heeft speciaal voor FC Zwolle United een song en videoclip gemaakt. En met succes! De reacties zijn uitsluitend positief. Bekijk "Hier zijn we weer" op www.youtube.com.
Artikel delen:

Reageer