Real Madrid en FC Zwolle gaan samenwerken

Zwolle – Real Madrid en FC Zwolle hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de komende twee jaar.

02-03-2012__fc_zwolle-helmond_voorzitter_fc_zwolle_01.jpg
Voorzitter Adriaan Visser maakte het bijzondere nieuws vrijdag bekend…

Real Madrid heeft zich, als de toonaangevende voetbalclub in termen van het genereren van omzetten, ontwikkeld tot een referentie in de sport. De basis onder de overeenkomst is gelegen in de hoge normen, ontwikkeld door Real Madrid op zowel zakelijk als sportief gebied, respectievelijk door vergroting van de jaarlijkse inkomsten in combinatie met maximale sportieve prestaties. Binnen het kader van de overeenkomst zal Real Madrid, FC Zwolle de nodige steun verlenen, door het aanbieden van kennis over het businessmodel van Real Madrid, om zich op zowel zakelijk als sportief niveau verder door te kunnen ontwikkelen. Hierdoor zal het voor FC Zwolle mogelijk worden om zich te ontwikkelen tot een duurzame middenmotor in de Eredivisie.

FC Zwolle in ontwikkeling
FC Zwolle wil zich zo snel mogelijk verder positioneren als een anker punt in de regio IJsseldelta, niet alleen op het terrein van topvoetbal, maar ook als een bindende factor voor economische en maatschappelijke ontwikkelingen. De club beschikt over een fantastisch presterende hoofdselectie, heeft bovendien een goede jeugdopleiding, die voortdurend in ontwikkeling is en heeft als één van de weinige BVO’s het vrouwenvoetbal onder haar vleugels genomen. Met de regionale top amateurclubs is samenwerking gezocht en gevonden. De club beschikt over een enthousiaste en trouwe aanhang en haar Businessclubs zijn de referentie in de regio. De organisatie van de club is de afgelopen periode zowel in kwalitatieve als in kwantitatieve zin verder ingevuld. Te noemen is ook de vliegensvlugge ontwikkeling van FC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club (quote van Edu Jansing, directeur van de Stichting "Meer dan Voetbal" van de KNVB: ,,FC Zwolle is het niveau van de Jupiler League ontstegen. Sterker, met haar maatschappelijk betrokken projecten en aanpak staat FC Zwolle United in de top vijf van heel Nederland!"). Financieel is de club weer opgeklommen naar de tweede financiële categorie van de KNVB. Om extra vermogen te creëren wordt er gewerkt aan een plan om supporters en sponsoren de mogelijkheid te geven een rentedragende obligatielening van € 1000,- per certificaat bij de club af te sluiten. De verkregen extra financiële middelen worden onder andere gebruikt voor de aanleg van een nieuwe kunstgrasmat, maar ook de uitbreiding van het stadion tot 12-14.000 toeschouwers staat hoog op de agenda. Samenvattend, met de goede uitgangspositie waarin FC Zwolle zich momenteel bevindt, valt er veel winst te behalen!

Een versterking van de ontwikkeling van FC Zwolle kan ook komen uit de samenwerkingsovereenkomst die vandaag met Real Madrid is afgesloten. Focus van de samenwerking is gelegen op economisch, commercieel (nieuwe bronnen van inkomsten), organisatorisch en technisch gebied. FC Zwolle verwacht door de samenwerking haar strategische ambities sneller te gaan invullen, om een duurzame speler te worden in de Eredivisie, door te profiteren van de kennis, reputatie en het netwerk van de mondiale nummer één voetbalclub, het instituut: Real Madrid.
Artikel delen:
Reacties 7
  1. Wat moet men met zo,n businessmodel van Real doen hier Er is nogal geen verschil tussen de beide clubs.Op dat niveau werken als Real lukt hier toch nooit met zo weinig kapitaal of gaat Real de financien leveren en de dure spelers


    Maak melding

Reageer