Berkum versterkt zich met William Potkamp

Zwolle – William Potkamp zal met ingang van het nieuwe seizoen 2012-2013 deel uitmaken van de selectie van VV Berkum. De 24-jarige middenvelder en aanvaller komt nu nog uit voor collega-hoofdklasser WHC in Wezep.

Potkamp heeft een voorkeur voor een positie aan de rechterkant maar kan door zijn ‘tweebenigheid’ ook aan de andere kant van het veld uit de voeten. Hij is nu bezig met zijn derde seizoen bij de huidige koploper van de Hoofdklasse C en hoewel hij in deze jaargang nog in geen wedstrijd heeft ontbroken maakte hij eerder dit jaar bekend na de zomer naar een andere vereniging te willen. “Er hebben zich daarna behoorlijk wat clubs gemeld maar Berkum kwam daarbij naar voren als een gezellige vereniging mét ambities. Het team zit goed in elkaar, met een goede mix van streven naar prestaties en plezier. Ook de gesprekken met trainer Roeland ten Berge gaven vertrouwen, het is een rustige vent met kennis van voetbalzaken.”


De in Zwolle wonende Potkamp is begonnen in de jeugd van SV Epe en speelde in het seizoen 2008-2009 in het Beloftenteam van Go Ahead Eagles in Deventer. Omdat betaald voetbal moeilijk was te combineren met zijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening, die hij vorig jaar afrondde, verkaste hij met ingang van de jaargang 2009-2010 naar WHC.

Eerder werd al bekend dat Berkum zich, ook met ingang van het volgende seizoen, heeft verzekerd van de diensten van de 22-jarige spits Bunyamin Özkök, die nu nog speelt voor topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen. Ook Özkök heeft vóór zijn overstap naar het amateurvoetbal in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles gezeten.

Artikel delen:

Reageer