Ittersumerlanden naar stembus voor plannen nieuwbouw

Zwolle – Woensdag 7 maart mogen de bewoners uit Ittersumerlanden tussen 17.00 en 19.00 uur naar de stembus. De SWZ-huurders kunnen in de aula van Jena XL kijken welke plannen vier aannemers voor de nieuwbouw in hun buurt hebben.

Voor de ontwikkeling van de derde fase van Ittersumerlanden heeft SWZ vier aannemers opdracht gegeven om plannen te maken voor de nieuwbouw­woningen. Omdat SWZ het belangrijk vindt dat de huidige bewoners zich thuis blijven voelen in de wijk, krijgen zij de mogelijkheid hun stem te laten gelden. Op woensdag 7 maart 2012 worden de plannen van de aannemers eerst aan een beoor­delings­commissie gepresenteerd en vervolgens ook aan de bewoners. De beoordelingscommissie bestaat uit afgevaardigden van de gemeente, Frion en SWZ. Deze commissie beoordeelt de plannen onder andere op woningplattegronden, uitstraling en financiën. 

Stemmen

SWZ wil graag van de bewoners weten wat zij vinden van de gevels van de nieuwe woningen en hoe dit past in de huidige bestaande bouw. Daarnaast mogen de bewoners beoordelen welke aannemer het meest de overlast beperkt.

Tellen

Direct na de sluiting van de inloopbijeenkomst op 7 maart worden de stemmen van de bewoners om 19.00 uur in het openbaar geteld. De totale einduitslag bestaande uit de stemmen van de beoordelingscommissie en de bewoner kan, in verband met de wettelijke bezwaar­termijnen, niet eerder dan medio april 2012 aan de bewoners teruggekoppeld worden.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Mag men dan echt beslissen over de wijk, of is dit al beslist?
  Tot nu toe liet SWZ weinig keus.
  😮
  je hebt je maar aan te passen aan hun wensen nml.  Maak melding

 2. Joke343 Er is al lang beslist hoor ze willen alleen aardig over komen naar de bewoners in die wijk.Maar achter gesloten deuren is de zaak al rond gemaakt.Ze zijn alleen bang dat de buurt bezwaar gaat maken tegen deze plannen zodat het weer op de lange baan geschoven wordt en dat kost dan weer geld.Zou de buurtbewoners die vlakbij dat plan wonen toch adviseren te kijken hoe het eruit gaat zien.Mocht blijken dat ze er zelf de dupe van worden qua ruimte of ontwikkeling van hun betreffende buurt. Dan kunnen ze alsnog daar bezwaar tegen gaan maken en daar zijn ze juist bang voor .


  Maak melding

Reageer