Loet Gescher exposeert sieraden bij Kunstuitleen Zwolle

Zwolle – ‘Aan de basis van mijn sieraden doe ik een grondig materiaalonderzoek. Op dit moment is het onderwerp van onderzoek plastic. Bij voorkeur werk ik met gebruikt plastic als deksels, lipjes, doppen, tubes en ander verpakkingsmateriaal. Des te aantrekkelijker is, dat dit zo voorhanden is. In mijn ontwerpen maak ik dankbaar gebruik van de bestaande structuren, vormen en prints.’, omschrijft Loet Gescher (1961, Breda) haar manier van werken.

Het halssieraad ‘Kanne’ ligt ten grondslag aan de ge-exposeerde collectie. ‘Kanne’ is een eenvoudige ketting met plastic rondjes, draad en een veerslot. ‘De ketting beviel op allerlei fronten: functie, beeld en mogelijkheden. Vandaar een onderzoek naar de mogelijkheden met plastic in combinatie met andere materialen. Dat heeft geresulteerd in deze collectie.’, aldus Gescher.

De verkoopexpositie is gratis te bezoeken bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31 tot en met eind april as. Openingstijden: dinsdag tm zaterdag van 11 tot 17 uur, donderdagavond koopavond tot 21 uur.

 

Meer info: www.kunstuitleenzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer