Ideeën City Battle krijgen enthousiast vervolg

Zwolle – De Zwolse walvis krijgt vorm. Het designteam dat betrokken was bij de organisatie van de eerste Zwolse City Battle, is enthousiast met de drie winnende ideeën aan de slag gegaan. Het is de bedoeling dat de ideeën en de energie die tijdens de Battle is ontstaan verder door de stad kan worden overgenomen en uitgedragen. De deelnemers aan de Battle worden dan ook gevraagd mee te denken over het vervolg. 

cb_zwolle_3.jpg
Windesheim studenten bedenken een WijkWeek…

Wie durft buiten de kaders te denken en komt met het beste idee voor de stad? Hier draaide het om bij de eerste Zwolse CityBattle vorige maand. Drie beste ideeën overleefden de strijd. Het Zwols Kwartiertje waarbij Zwollenaren één keer per jaar een kwartier lang laten zien waar Zwolle trots op is. Het studententeam van Windesheim kwam met het idee voor de Wijkweek met onder andere de Zwolse Zwam, waar iedereen zijn mening over Zwolle kan laten horen. Het derde idee, Wij Zwolle, ging uit van het principe van de olievlek. Doe iets goeds voor je buren en laat hen vervolgens iets goeds voor een ander doen.  

Om de kracht van Zwolle vast te houden is het idee om een website te ontwikkelen waar alle initiatieven in de stad een plek kunnen krijgen. Ook de verschillende bewegingen zullen vorm krijgen op deze site, om de zogenoemde onderstroom vast te houden.

Het designteam gaat dit verder uitwerken en zoekt hiervoor verbinding met andere mensen in de stad.

Het studententeam gaat aan de slag met de uitwerking van hun idee van de wijkweek en de Zwolse Zwam.

Ze zoeken hiervoor contact met studenten journalistiek van Hogeschool Windesheim om te ondersteunen bij het maken en monteren van filmpjes en met studenten van het Deltion College voor het ontwerp van de zwam.

Omdat het Zwols Kwartiertje en Wij Zwolle het zelfde doel voor ogen hebben, zijn deze twee ideeën door het designteam samengevoegd. Leden van het designteam gaan dit idee verder uitwerken.

Dit doen zij niet alleen. De mensen die tijdens de City Battle via een post-it hebben laten weten graag betrokken te willen blijven, worden gevraagd mee te denken over het vervolg.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer