Afsluiting Meer dan Voetbal Week FC Zwolle

Zwolle – Afgelopen dinsdag is met een ludieke actie op het Binnenhof de eerste Meer dan Voetbal Week van start gegaan. Tweede Kamerleden kregen op het Binnenhof het jaarverslag van Meer dan Voetbal uitgereikt door de mascottes van de betaald voetbalclubs, waaronder Zwolfje van FC Zwolle. Ook de thuiswedstrijd van FC Zwolle tegen Helmond Sport stond vrijdagavond in het teken van de Meer dan Voetbal Week.

02-03-2012__fc_zwolle-helmond_03.jpg

Tijdens deze week liet het Nederlandse Voetbal zien wat er al wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en roept het supporters op nieuwe initiatieven en ideeën te delen om de kracht van voetbal op een goede manier te blijven gebruiken. Het is de eerste keer dat alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties, KNVB, Eredivisie en Jupiler League samen laten zien dat de kracht van voetbal Nederland beter kan maken. Op vrijdagmiddag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Helmond Sport, vond in het bijzijn van de Zwolse wethouder Gerrit Piek in het FC Zwolle stadion de afsluiting van de Meer dan Voetbal Week plaats.

02-03-2012__fc_zwolle-helmond_02.jpg

02-03-2012__afsluiting_united-ijsseldelta_03.jpg

02-03-2012__afsluiting_united-ijsseldelta_01.jpg

Tijdens deze afsluiting stond het onderwijsproject Playing for Success centraal, met het thema ‘IJsseldelta is Meer dan Voetbal’. Playing for Success is een project waarbij kinderen les krijgen in het voetbalstadion om zich zo nog beter te ontwikkelen, passend bij hun mogelijkheden en talenten. Alleen op vrijdag waren de rollen omgedraaid. Een groep kinderen die nu het project volgt, ging 15 wethouders van diverse gemeenten uit de IJsseldelta, een echte Playing for Success les geven. Zij gingen zelf ervaren wat de impact van het project is door middel van een zogeheten zintuigen-opdracht. Als beloning ontvingen de kinderen een etentje van en bij McDonald, waarna de kinderen op uitnodiging van de club de wedstrijd FC Zwolle – Helmond Sport bezochten.

FC Zwolle was de eerste club in Nederland die Playing for Success invoerde in samenwerking met SportService Zwolle, de gemeente Zwolle en het Zwolse basisonderwijs (Vivente, Catent en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio). Helmond Sport, zal als tweede Jupiler League club een Playing for Success leercentrum in hun stadion openen. FC Zwolle wil het succes van het project overdragen aan Helmond Sport en daarom overhandigde Albert van der Haar, ambassadeur van FC Zwolle United, voorafgaand aan de wedstrijd, de ‘Sleutel tot Success’ aan Helmond Sport.

02-03-2012__afsluiting_united-ijsseldelta_02.jpg

02-03-2012__afsluiting_united-ijsseldelta_04.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tuurlijk is voetbal meer dan voetbal! Voetbal = emotie, voetbal = het leven…heb je nog een Zwolsch kwartiertje. Oh voor de volgende wedstrijd…..

    Voetbal = (zelf) vertrouwen!


    Maak melding

Reageer