Het weer: overwegend bewolkt

Zwolle – Zaterdag is het overwegend bewolkt. In het noorden en noordoosten kan heel plaatselijk een klein beetje motregen vallen. Vanuit het zuidwesten breekt tijdelijk even de bewolking want vanuit het zuidwesten nadert een zwak koufront. De maxima komen uit tussen 10 graden op de Wadden en 15 graden in het zuiden. De wind is zwak in het zuiden en matig tot vrij krachtig in het noorden en komt uit het zuidoosten tot zuidwesten. In de late avond en nacht wordt de bewolking dikker en valt af en toe lichte regen. De minima komen uit tussen 3 en 6 graden.

02-03-2012_weerfoto__pelserbrug-thorbeckegracht_.jpg
Pelserbrug – Thorbeckegracht

Zondag valt in het noordoosten eerst nog een beetje regen. Daarna blijft het droog, maar echt zonnig word het niet. Met 9 tot 12 graden is het ook iets frisser. In de nacht naar maandag kan opnieuw wat neerslag vallen. Maandag verandert er weinig aan het bewolkte weerbeeld. Een neerslaggebied trekt voor een groot deel ten westen van ons land naar het zuiden, maar vooral de westelijke helft van het land maakt ook kans op wat lichte neerslag. Het wordt dan zo’n 9 graden. In de nacht naar dinsdag kan in grote delen van het land de temperatuur dalen tot rond of net onder het vriespunt.

Dinsdag blijft het waarschijnlijk droog. Overdag is het 6 tot 8 graden en ’s nachts vriest het plaatselijk licht. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid langzaam weer toe en wordt het waarschijnlijk iets minder fris.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer