Studenten Oikos Nomos het sterkst in de media

In een afgeladen café The Living Room won Oikos Nomos afgelopen dinsdag voor de derde maal het SOOZ Persbal. De vereniging zag kans niet alleen de jury te overtuigen zich het afgelopen jaar het sterkst in media te hebben getoond, maar ook het publiek op haar hand te krijgen. Daarmee sleepte de vereniging zowel de hoofdprijs als de publieksprijs in de wacht.

Onderwijswethouder Martin Knol, voorzitter van de jury, roemde de bijzondere presentatie van Oikos Nomos. De jury werd uitgenodigd aan een gedekte tafel plaats te nemen waarna de perssuccessen van Oikos Nomos in de vorm van een smakelijk viergangenmenu voorbij kwamen. De tweede prijs werd gewonnen door stichting Kleinzalig, organisator van het Kleinzalig Studentencabaret Festival, en op de derde plaats eindigde Navigators Studentenvereniging Zwolle.


Foto’s : Lianne Jutten (SOOZ)

SOOZ organiseert jaarlijks het SOOZ Persbal. Doel van het persbal is de Zwolse studentenverenigingen aan te moedigen media-aandacht te scoren met hun verenigingsactiviteiten. Dit jaar deden zeven verenigingen mee aan het Persbal.

De jury bestond uit onderwijswethouder Martin Knol, SP-raadslid Tjitske Siderius, vice-voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond Everarda Slabbekoorn, directeur studentenzaken Windesheim Erika van Dijk, en Yang Yang Chiu van de Stentor.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Oikos Nomos viert overwinning niet alleen.

    Na, voor de derde maal het persbal gewonnen te hebben, heeft Oikos Nomos besloten iets leuks en lekkers terug te doen voor anderen. De presentatie van Oikos Nomos tijdens het 3 e persbal stond in het teken van eten. Op vrijdag 11 mei om 14:00 uur gaan de leden van de promotiecommissie cake uitdelen in de Havezate te Zwolle.

    Tijdens de Persbalpresentatie op 8 mei heeft Oikos Nomos haar persberichten in de vorm van een diner gepresenteerd. Het dessert, wat ook het gehele publiek kreeg, bestond uit een plak cake met slagroom en met daarop een op eetpapier gedrukt Oikoslogo. Om de overwinning te vieren gaat de Promocie, de promotiecommissie, daarom cake uitdelen tijdens het koffie uurtje in de Havezate. De Promocie doet dit om ook de ‘oudere’ Zwollenaren te laten zien dat Zwolle een heuse studentenstad aan het worden is. Door cake uit te delen hoopt de promotiecommissie iedereen te laten zien dat studentenverenigingen niet alleen maar bier drinken en feesten, maar dat zij ook veel maatschappelijke bezigheden hebben.    ⚠️ Meld

Reageer