Ravage op A28 na ongeval met vrachtwagen

Zwolle – Automobilisten die vanuit het noorden van het land richting de Randstad willen krijgen met flinke vertraging te maken. Tussen Staphorst en Ommen is de vertraging na een ongeval tussen Nieuwleusen en Ommen opgelopen tot meer dan een half uur. Automobilisten stonden daar om 10.00 uur over 3 kilometer helemaal stil.

In de nacht van vrijdag op zaterdag botsten rond 02.30 uur een vrachtwagen met oplegger en drie personenauto’s tegen elkaar op de A28 richting het zuiden. Drie personen raakten gewond, waarvan een zwaargewond. De vrachtwagen die geladen was met aardbeien is bij het ongeluk tussen Nieuwleusen en Ommen door de middenberm gegaan en heeft daarbij dieselolie verloren. Dit is in de berm gelopen waardoor het saneren van de bodem nog uren gaat duren. Door het ongeval is de A28 van Hoogeveen richting Zwolle tot 09.10 uur helemaal afgesloten geweest tussen Nieuwleusen en Ommen en konden weggebruikers beter via Heerenveen en Emmeloord omrijden over de A7, A6 en N50. Daarna, werd om het verkeer in de file wat lucht te geven, een rijstrook beschikbaar gesteld door zogenoemde “verkeersstops” in te stellen. Hierbij zullen automobilisten voor hooguit tien minuten worden doorgelaten, waarna alle rijstroken weer worden afgesloten. Hoeveel verkeerstops er gehouden worden is niet bekend.

Op de A28 stond richting Zwolle na de eerste verkeersstop het verkeer nog over 3 kilometer stil in plaats van 5 kilometer. De vertragingstijd was op dat moment teruggelopen van meer dan een half uur naar zo’n 20 minuten. Van Zwolle naar Hoogeveen is de rijbaan ook afgesloten geweest tussen Ommen en Nieuwleusen, maar hier kon de A28 al rond 09:30 worden vrijgegeven. Tot die tijd werden weggebruikers via parkeerplaats De Markte geleid.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. De A28 bij Zwolle is in beide richtingen weer open. Het opruimen van de brokstukken na een ongeluk vannacht ging sneller dan gepland.


    Maak melding

Reageer