Dutch Street Cup Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag vond op het Rodetorenplein in Zwolle de tweede speelronde plaats van de Dutch Street Cup. Deze bijzondere competitie voor dak- en thuislozen wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Stichting Life Goals. Dit jaar was het voor het Zwolse team extra bijzonder, want zij maakten hun debuut in een echt FC Zwolle tenue. Zwolle kwam overigens niet goed uit de verf. Het verloor drie keer nogal stevig. Alleen van een damesteam wist Zwolle te winnen. De uitslagen vindt u HIER.

03-03-2012__dutch_steet_cup-rodetorenplein_01.jpg

FC Zwolle United ambassadeur Sticks trapte het toernooi af door zijn nummer "Hier zijn we weer" te laten horen dat hij schreef speciaal voor FC Zwolle United. Het was tevens de start van de samenwerking tussen de Dutch Street Cup en FC Zwolle United. Dutch Street Cup is een landelijk door Stichting Life Goals ontwikkeld voetbalprogramma voor sociaal kwetsbare groepen. Met behulp van het voetbal worden de deelnemers i.s.m. lokale zorginstellingen en amateurclubs gestimuleerd om middels sport te participeren in de samenleving. In 2012 nemen 29 teams, afkomstig uit zo’n tachtig instellingen en opvangtehuizen uit het hele land, deel aan het programma. Met behulp van het Oranje Fonds, het Leger des Heils, lokale zorginstellingen en amateurclubs zal het programma de komende jaren verder worden uitgebouwd. Marian Stoute, beleidsmedewerker Leger des Heils Overijssel: ,,Nu ook FC Zwolle United, de maatschappelijke tak van FC Zwolle, het project ondersteunt, krijgt het op lokaal niveau meer aandacht.

03-03-2012__dutch_steet_cup-rodetorenplein_05.jpg

03-03-2012__dutch_steet_cup-rodetorenplein_03.jpg

03-03-2012__dutch_steet_cup-rodetorenplein_04.jpg

Het is mooi om te zien hoeveel plezier de spelers beleven aan het voetballen en hoe goed het ze doet om op een andere manier in de belangstelling te staan. De kunst is om de spelers met hun verschillende achtergronden, ambities en talenten op een goede manier te laten samenwerken en hierin speelt FC Zwolle een mooie voorbeeldrol. Dat ze nu zelf mogen spelen in een FC Zwolle tenue, geeft de jongens een enorme stimulans!"

03-03-2012__dutch_steet_cup-rodetorenplein_02.jpg

Artikel delen:

Reageer