Het weer: zwaar bewolkt

Zwolle – Zondag bepaalt een klein lagedrukgebied het weer in onze omgeving. Aan het begin van de ochtend is vooral in het oosten en noordoosten nog wat ruimte voor de zon. Al snel raakt het vanuit het zuidwesten echter zwaar bewolkt.

03-03-2012_weerfoto_stationsplein.jpg
Stationsplein

In de middag neemt de kans op buiige regen vanuit het zuiden toe. Het is opnieuw zacht, met maxima rond 11 graden. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen zuid en oost. In de avond en nacht naar maandag zijn er in het hele land periode met regen. In het zuiden is er mogelijk ook een enkele opklaring. Maandag komt er veel bewolking voor en een groot deel van de dag valt er nog regen. De wind is zwak tot matig en draait naar het noordoosten. Het wordt een graad of 9. In de nacht naar dinsdag kan het tijdens heldere perioden lokaal afkoelen tot rond het vriespunt. Dinsdag wordt een droge dag, met (flinke) zonnige perioden. Er staat weinig wind uit het noorden tot noordoosten en het wordt een graad of 8.

In de nacht naar woensdag blijft het vrij helder en is er opnieuw kans op nachtvorst. Vanaf woensdag keert het (licht) wisselvallige weer terug, met normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Morgen wordt een interessante dag voor wat betreft de hoeveelheid neerslag. Veel weermodellen voorspellen een forse plens water maar de meeste neerslag zal in de nacht van zondag op maandag vallen. Maandag is er gedurende de dag nog wel wat buiige regen mogelijk maar grote hoeveelheden zullen het niet zijn. Nachttemperatuur rond de 5 graden overdag oplopend naar 6 a 7 graden met een zwakke tot matig wind uit ZZO wind 3 bft.


    Maak melding

  2. Deftige binnenkomer in mooi Zwolle, begroet door Thorbecke en zowaar enkele lentebodes 😀

    Mooi weer ook van ??t weekend, een nakende lente met wellicht morgen een ⤽rokjesdag⤝?    Maak melding

Reageer