Duur verlies Berkum bij Flevo Boys

Zwolle – VV Berkum heeft zichzelf verder in de problemen gebracht door het uitduel bij Flevo Boys Emmeloord onnodig met 2-1 te verliezen. De Zwolse hoofdklasser was grote delen van de wedstrijd de toonaangevende ploeg maar ging verder met waar ze in dit hele seizoen erg goed is geweest: het missen van opgelegde kansen.

fb_120303-2_small.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“We hebben de tegenstander weer eens in het zadel geholpen door een onnodige tegengoal. Daarna kregen we in de tweede helft weer vat op de wedstrijd en speelden we vaak beter, maar het lukte ook nu weer niet,” aldus een teleurgestelde Berkum-coach Roeland ten Berge. Zijn ploeg had al in de eerste helft afstand moeten en kunnen nemen van een slap spelend Flevo Boys dat na krap een kwartier met 0-1 achter kwam toen Chris van der Meulen, na een fraaie pass van zijn broer Marc, de bal onhoudbaar binnen schoot. Ruim 10 minuten later leek Chris van der Meulen die voorsprong zelfs uit te breiden toen hij, vrij voor de goal, de hoek voor het uitzoeken leek te hebben maar zijn schot ging hoog over en naast.

Flevo Boys-trainer Willem Brouwer, die verrassend genoeg was gestart met zijn beide topscorers op de bank, greep daarna in en bracht Tjeerd Korf, Age Hains Boersma en Jarno van der Wal in de 39e minuut tegelijk in het veld. Dat zorgde voor meer druk op het Berkum-doel maar daar was de direct erop volgende gelijkmaker toch niet echt aan te wijten. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis raapte de bal twee keer achter elkaar op in zijn strafschopgebied en dat betekende een indirecte vrije trap. Toen de Berkum-verdediging vervolgens niet goed stond vloog het schot van Elwin Kloosterman dwars door de muur het Zwolse doel in. Berkum mocht vervolgens niet mopperen dat het voor rust bij 1-1 bleef toen Korf alleen op keeper Bouwhuis afging maar zijn inzet bovenop de Berkum-goal zag eindigen.

In de tweede helft begon Flevo Boys met meer druk en Berkum-doelman Bouwhuis moest al een paar minuten na de hervatting redding brengen op een harde inzet van Van der Wal. Daarna wist Berkum zich te herstellen en kreeg de ploeg kansen. Na bijna een uur zette Frank Hoolsema zijn collega-verdediger Edmund Mijnheer helemaal vrij voor het Emmeloordse doel, maar die kreeg de wat stuiterende bal niet onder controle en zijn inzet ging naast. Kort daarop belandde een door Jesper Beunk van grote afstand genomen vrije trap dreunend op de lat boven de niet reagerende Flevo Boys-keeper Altenburg en kwamen de bezoekers opnieuw sneu weg.

Met nog minder dan 10 minuten op de klok ontvouwde zich voor Berkum het zoveelste ‘rampscenario’ van dit seizoen. Bij een aanval door Flevo Boys kwam aanvoerder Arjen Postma buiten het Zwolse strafschopgebied in balbezit en die liet met een fraaie treffer de 2-1 aantekenen. Vervolgens miste Pascal Diender, bijna op de Emmeloordse doellijn, een geweldige kans voor Berkum en in blessuretijd ketste een kopbal van Berkum-spits Kassim Bizimana via de onderkant van de lat het veld weer in. Zo bleef de Zwolse ploeg opnieuw met lege handen achter en zakte het team weer een positie op de ranglijst van de Hoofdklasse C, nu zelfs naar een directe degradatieplaats. Volgende week staat voor Berkum de wedstrijd tegen hekkensluiter Drachtster Boys op het programma en dan kan het team van Roeland ten Berge zich écht geen puntverlies meer permitteren.

Flevo Boys Emmeloord-VV Berkum, 3 maart 2012

Eindstand: 2-1 (1-1)

Doelpuntenmakers: 14. Chris van der Meulen (0-1), 41. Elwin Kloosterman (1-1), 83. Arjen Postma (2-1)

Gele kaarten: Pascal Diender, Mathijs Bouwhuis, Edmund Mijnheer (Berkum), Pieter Westra, Jeroen de Groot, Jarno van der Wal (Flevo Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Frank Hoolsema, Kees Dorgelo (87. Dirk Muis), Edmund Mijnheer, Jeffrey Pohowainjaan, Pascal Diender, Jesper Beunk, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok (70. Kevin Schmidt), Kassim Bizimana

Opstelling Flevo Boys: Hessel Altenburg, Jeroen de Groot, Pieter Westra, Elwin Kloosterman, Erwin Bosma, Hidde Kalsbeek (39. Age Hains Boersma), Frank van der Plaats (39. Tjeerd Korf), Arjen Spaan (39. Jarno van der Wal), Murat Acikgöz, Aran Nijboer, Arjen Postma.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer