WVF sleept verdiend punt mee uit NSC-Burcht

Zwolle – Zaterdagmiddag werd aangetreden in Nijkerk tegen NSC. De wedstrijd kende vooraf de constatering dat dit de ploeg was waartegen de laatste verliespartij was geleden in deze competitie. Onze trainer Jan Jaap Kooistra kende er ook enkele succesvolle jaren volgens het programmaboekje en werd ook van harte welkom geheten. Richard Bouwmeester en Jeroen van Brummen stonden vanmiddag niet op de spelerslijst.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd met 2 punten voorsprong op de ranglijst voor de thuisclub. De beginfase van de wedstrijd was erg aftastend. Voorzichtigheid troef dus. De grasmat van de gasten bleek al snel ook niet bepaald een biljartlakentje. De thuisclub werd het eerst gevaarlijk met een lob naast het doel van Mike te Wiele die de situatie goed had ingeschat. Enkele corners volgden kort daarop voor de geel-blauwen. Verder dan een kansje voor Björn Rellum was WVF nog niet gekomen.

Nadat Kevin Peters een inzet nog had geblokt wist spits Ridouan Tabaouni de score te openen met een lage schuiver in de hoek, nadat hij zich schitterend had vrijgespeeld. WVF was niet aangeslagen en het was de ijverige Timon Beimers die uit een aanval zijn inzet zag gekeerd door de paal. Kort daarop opnieuw zijn inzet uit een corner, maar die werd gestopt door de keeper. Mike te Wiele wist zich vervolgens enkele keren te onderscheiden. Het was Iury da Silva die solo bijna tot een doelpunt kwam. Jakko Slot’s vrije trap werd een prooi voor de keeper. Toch moet worden gezegd dat onze ploeg veel moeite had met de balaanname en het passen naar een medespeler, waardoor het soms (onnodig) gevaarlijk werd uit balovernames.

De tweede helft werd Saba Gwedelidze ingebracht voor Hessel Berends. Bij NSC kwam keeper Henry Timmer voor Robbert van de Bunt. Beide ploegen speelden minder met de rem er op. Toch werd het geen hoogstaand voetbal deze middag. Nadat de eerste minuten voor de thuisclub waren leek het er op dat een overtreding op Saba een kansrijke situatie op zou leveren. Scheidsrechter J. van Dijk zag er echter niets in. Dat was later ook het geval in de situatie met obstructie tegen Timon Beimers. Een strafschop zou er toen gegeven kunnen worden. Mogelijk dat de leidsman toen het spel net even op te grote afstand volgde.

De thuisclub ging geleidelijk wat achterover leunen en loerde meer op uitvallen.

Enkele gevallen van knullig balverlies leverde de thuisclub bijna de “verlossende” tweede treffer op maar die bleef uit zodat WVF mocht blijven hopen op de gelijkmaker. NSC ontving enkele gele kaarten in hun ijver om de voorwaartsen van WVF te stoppen. Björn kwam tot een inzet die werd gestopt. De klok sprong net op 90 minuten toen Marthijn van de Steege een dieptepass gaf op Saba. Deze wist prima aan te nemen, de keeper te omspelen om vervolgens de bal snoeihard in het NSC doel te schieten: 1-1.

Het werd nog billeknijpen voor de talrijk meegereisde WVF supporters. Het was echter Mike te Wiele die met een drietal schitterende reddingen het punt over de eindsignaal trok.

Het betekende na 16 wedstrijden nu totaal 30 punten ! Wat misschien nog meer betekent voor de moraal is het feit dat opnieuw niet werd verloren.

Volgende week thuis tegen Olde Veste ’54 kijken we hoe het verder gaat.

Bert Kamerman

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Die 2e periode kan dus theoretisch nog (al zal het doelsaldo van SDVB niet te overbruggen zijn, wellicht een goed onderling resultaat?) Zaterdag maar eens kijken tegen O.V.’54 (staat 14 punten en een westrijd meer achter WVF—die 5e staan).

    :o:o:o Lees ook dat enkele NEP-HELDEN de AED uit de kleedkamer van de scheids hebben gestolen >:(>:(>:(


    Maak melding

Reageer