Be Quick leidt nederlaag maar wint aanknopingspunten

Zwolle – De cijfers spreken duidelijke taal, de werkelijkheid is iets genuanceerder. Onder leiding van interimcoach William Bakker leed Be Quick vanmiddag  een ruime nederlaag. Olde Veste uit Steenwijk was met 4-1 te sterk.

Na de 7-0 nederlaag van Be Quick bij DTS heeft de club aan het Stadionplein afscheid moeten nemen van trainer Bert Hendriks. Jordy Hendriks, voetballer  en zoon van de trainer heeft zich solidair verklaard en keert ook niet meer terug. Gevolg was dat er voor interimtrainer William Bakker heel wat te puzzelen viel. Dat geen enkele voetballer beter wordt van een 7-0 nederlaag blijkt aan het begin van de wedstrijd. De ploeg oogt uiterst onzeker en mist de zekerheden in het spel. Het gevolg is al in de 8e minuut zichtbaar als Jos de Gram de bal verkeerd uitverdedigt en moet toezien hoe Tim Grasmeyer de 1-0 binnentikt. Er hangt nog een buitenspelluchtje aan het doelpunt, maar de man in het zwart honoreert de succesvolle doelpoging. Be Quick kan daar niet direct wat tegenover zetten of het zouden al de corners moeten zijn waarbij de lange Erik Nawijn voor gevaar zorgt.

Na een kwartier schudt Be Quick de schroom van zich af. Er is inzet, er zijn combinaties die lukken en Bas Buimer weet met een uitstekende voorzet de bal bij Sander Bolt te bezorgen. Bolt heeft het vizier echter niet op scherp en kopt naast. De toon is gezet en Be Quick lijkt daarmee terug te komen in de wedstrijd. Die hoop krijgt in de 37e minuut een flinke knauw als Tim Grasmeijer opnieuw in de diepte aangespeeld wordt en Jos de Gram knap omspeelt: 2-0.

Na de rust komt Be Quick goed uit de kleedkamer. De ploeg is fel en ziet dat Thijs Coenders Bas Buimer vrij voor het doel zet (54e minuut). Die laat vervolgens de 2-1 aantekenen. Be Quick komt daarna direct goed weg omdat Jos de Gram goed ingrijpt, maar ziet een minuut later dat Erik Nawijn de bal in het eigen doel kopt. Een uiterst ongelukkig moment van een speler die verder gewoon deed wat hij moest doen.

Daarna zijn er nog kansen over en weer. Bij Be Quick is het vooral Thijs Coenders die kansen krijgt. Hij komt twee keer alleen voor de keeper en kan de stand nog een ander aanzien kan geven. Be Quick ontbeert in de slotfase echter een dëus ex machina, een plotseling verschijnende hogere macht die de zaken een gunstige wending geeft. Namens Olde Veste scoort Tim Grasmeijer in de 84e minuut nog een keer en daarmee is de eindstand bereikt: 4-1.

Het is een forse nederlaag, maar de ploeg kan niet anders dan naar de goede punten kijken. In de loop van de wedstrijd groeide het vertrouwen en diverse spelers leverden een goede wedstrijd af. Be Quick is nog altijd in de race voor een promotie/degradatieplek en kan direct degraderen nog altijd afwenden. Het laaggeplaatste Zwart Wit komt volgende week op bezoek en dan zal er opnieuw strijd geleverd moeten worden.

Opstelling Be Quick:

Jos de Gram, Marnix Teensma, Erik Nawijn (82. Gert-Jan van Heerde), Taco Reijnen, Bram Horstman, Sander Bolt, Frank Oosterhof, Thomas van den Berg, Thijs Coenders (86. Arie Smit) , Bas Buimer, Nima Shimeri (75. Mehran Ali pour Asli)

Door: Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer