Ook GroenLinks voor doorstart Ecodrome

Zwolle – Tijdens de PPN 2012-2015 werd zeer tegen de zin van GroenLinks besloten om het Ecodrome te sluiten. Met de sluiting van het Ecodrome verdween tegelijk het budget voor de instandhouding van de bijzondere natuurhistorische Namez collectie en het budget voor Natuur en Milieu Educatie (NME). Omdat op dat moment niet duidelijk was hoe het met deze twee onderwerpen verder zou gaan, werd de raad hierover een apart voorstel beloofd.

Met interesse heeft GL in de krant het artikel over het Ecodrome gelezen, waaruit blijkt dat maar liefst vijftien partijen belangstelling hebben om het Ecodrome over te nemen en diverse organisaties ervoor pleiten om het Ecodrome niet op 1 april te sluiten, zodat een succesvolle doorstart een optimale kans krijgt. Maandagavond staat er bij de ingekomen stukken de informatienota “Voortgang Ecodrome” op de agenda, waaruit GL begrijpt dat de stichting Namez die de collectie beheert, onvermoeibaar doorgaat met het zoeken naar alternatieve oplossingen. GL maakt van deze gelegenheid gebruik om hen daarvoor te complimenteren. In dezelfde nota staat dat de beslisnota over de Namez collectie en het NME beleid doorschuift naar eind maart, begin april. Eerder deze week vroeg Natuurplatform Zwolle al om een doorstart van het Ecodrome.

De vragen Van GroenLinks aan het college luiden:

Bent u nog steeds van mening dat zaken niet afgebroken mogen worden die later met veel kosten en moeite weer opgebouwd moeten worden?

Mocht een succesvolle doorstart in het verschiet liggen, bent u bereid om hiervoor af te zien van een sluiting op 1 april?

Bent u in ieder geval bereid om niet tot sluiting over te gaan voordat de raad zich over de beslisnota m.b.t. de Namez collectie en het NME beleid heeft uitgesproken?

Namens de fractie van GroenLinks,

Rana Berends

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Daar heeft iemand goed gelobbied! Allemaal partijen die ineens opstaan om het ecodrome te redden? Vragen gaan stellen om de boel te vertragen? Ben benieuwd waar de belangen liggen.


    Maak melding

  2. Leuk allemaal op het laatste nippertje wakker worden MAAR waarom zijn de organisaties ervoor? Met ECO heeft het ecodrome weinig te maken.


    Maak melding

  3. Mooi dat al die organisaties wat met het Ecodrome willen gaan doen dat betekent dat de gemeente Zwolle er geen geld meer in hoeft te pompen toch?!… maar GL kennende zal de gemeente (lees wij burgers) wel weer bij moeten passen >:(


    Maak melding

Reageer