SP ontevreden over schimmelaanpak SWZ

Zwolle – De SP is ontevreden over de aanpak van de schimmel in de huurwoningen in Dieze-Oost. Naar aanleiding van buurtonderzoek van de SP bleek dat de huizen in Dieze-Oost koud zijn en vol schimmel zitten. De SP heeft dit in januari besproken met de directie van SZW. Er is toen toegezegd om met een collectief plan te komen tegen de schimmel. Nu blijkt dat de oplossing van SWZ om de schimmel aan te pakken bestaat uit het aanbod om huurders kosteloos een pakket ter beschikking te stellen waarmee de huurder de schimmel te lijf kan gaan.

Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Deze oplossing is tegen de afspraken in. SWZ zou met een collectief plan komen om de schimmel aan te pakken. Nu ligt het veilig en schoon maken van de woning nog steeds bij de huurder, terwijl de verhuurder in gebreke blijft. Bovendien is dit geen structurele aanpak. De huurders verwijderen al jaren zelf de schimmel, maar deze blijf terugkomen. Er moet iets worden gedaan aan de staat van de woningen in plaats van het gebruiken van dit lapmiddel.’ De SP zal SWZ vragen om zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. …en verder denkt de SWZ dat er alleen maar werklozen wonen, het schimmelpakket dient zelf opgehaald te worden tussen 09.00 en 09.30


    Maak melding

  2. :'( Is gewoon een lapmiddel om het goed te rekken bij SWZ,want ze weten donders goed dat alles renoveren wat pas 2018 op programma staat veel te duur is en eruiteindelijk toch nieuwbouw gaat komen.


    Maak melding

Reageer