Medailles voor masters Swol 1894 in Duitsland

Zwolle – Twee masters van zwemvereniging Swol 1894 hebben afgelopen zaterdag internationaal gezwommen in Goslar, Duitsland. Deze jaarlijkse wedstrijd werd voor de 33e keer georganiseerd. Met 6x goud, 1x zilver en 2x brons en een speciale trofee kwamen ze terug naar Zwolle.

foto0296.jpg

Christien Nieuwenhuis en Be van der Ziel ( bijgestaan door vrouw Pia v.d.Ziel) lieten zich van hun beste kant zien in Goslar. Christien viste in categorie 60+ 6 x goud uit het water. Zij zegevierde op de 100meters in de wisselslag, vrije slag, rugslag en vlinderslag en op de 50meters vrijeslag en vlinderslag) Bovendien ontving zij voor de 100m vrije slag een trofee voor de beste prestatie bij de dames. Elke prestatie werd bij deze wedstrijd in zijn/haar leeftijdscategorie gewaardeerd met punten, die gerelateerd zijn aan het wereldrekord op die afstand in die leeftijdscategorie. De zwemmer/-ster die op dat nummer het hoogste puntenaantal heeft en daarmee het dichtst bij het wereldrekord zit, krijgt de trofee.

Be v.d.Ziel behaalde in categorie 60+ bij de heren 1 x een zilveren medaille ( 100mvrije slag) en 2 x brons( 100m schoolslag en 50m vrije slag). op de 50m schoolslag werd hij vierde De ploeg van Swol was dit jaar helaas te klein om de wisselbeker voor de beste ploeg, die ze vorig jaar waren , te kunnen behouden.

Artikel delen:

Reageer