Het weer: regen

Zwolle – Maandag ligt een kern van het kleine lagedrukgebied pal boven Nederland. Hierdoor is het in het hele land bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen. De grootste hoeveelheden vallen in het zuidwesten van het land. Lokaal kan de neerslagsom van zondag en maandag oplopen tot meer dan 25 mm.

04-03-2012_weerfoto__plas_nabij_de_twistvlietbrug_.jpg
Plas nabij Twistvlietbrug

In het zuidwesten steekt ook een stevige wind vanaf zee op. Doordat het lagedrukgebied pal boven Nederland ligt waait de wind uit allerlei richtingen en daarbij zijn er grote verschillen in windsnelheid, windkracht 2 tot 7. Het wordt bij dit alles maximaal een graad of 7. In de nacht van maandag op dinsdag houdt de regen in het zuidwesten nog aan. In het noorden zijn er mogelijk enkele opklaringen en koelt het af tot dicht bij het vriespunt. Dinsdag blijft het laag boven Nederland liggen. Geleidelijk wordt het zwakker, maar het levert nog steeds veel bewolking en wat motregen op. Het wordt een graad of 8 en er staat een zwakke tot matige variabele wind. Woensdag komt de westcirculatie weer op gang. In de loop van de dag trekt een actief regengebied over het land. Er kan veel regen vallen. Het wordt daarbij circa 7 graden. Aan zee kan het hard tot stormachtig gaan waaien.

De dagen daarna verlopen wisselvallig, met normale temperaturen voor de tijd van het jaar. ’s Nachts net iets boven nul en overdag een graad of 8. Mogelijk komen we na het volgende weekend meer onder invloed van hoge luchtdruk van af de Azoren en zou het weer wat op moeten knappen. Dat is op deze termijn natuurlijk nog vrij onzeker.

Artikel delen:

Reageer