PvdA vreest onnodig thuiszitten gesubsidieerde werkers

Zwolle – De PvdA-fractie in Zwolle is bang dat mensen met een gesubsidieerde WIW of ID-baan alsnog onnodig thuis op de bank komen te zitten. Dit ondanks hun door een ruime meerderheid aangenomen amendement, waarin het college werd gevraagd dit juist te voorkomen. De partij wil hier met de rest van raad en het college over spreken. De fractie roept ook betrokken organisaties als Travers, Zorgcombinatie Zwolle en andere werkgevers op mee te denken over creatieve oplossingen om de mensen te helpen aan het werk te blijven.

Fractievoorzitter Eefke Meijerink: "Deze mensen kunnen op dit moment volwaardig meedoen in de Zwolse samenleving. Ik vind dat we op alle mogelijke manieren het risico moeten vermijden dat ze thuis op de bank komen te zitten of onbetaald vrijwilligerswerk moeten gaan doen. De meerderheid van de gemeenteraad denkt hier net zo over. Ik ben ervan overtuigd dat we in samenwerking met de werkgevers, de raad en het college deze mensen aan het werk kunnen houden." In de raadsvergadering van maandag vijf maart dient de partij daarom een agenderingsverzoek in voor de net verschenen nota ‘Gesubsidieerde Arbeid’.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Duidelijk

    “Deze mensen kunnen op dit moment volwaardig meedoen in de Zwolse samenleving. Ik vind dat we op alle mogelijke manieren het risico moeten vermijden dat ze thuis op de bank komen te zitten of onbetaald vrijwilligerswerk moeten gaan doen. De meerderheid van de gemeenteraad denkt hier net zo over. Ik ben ervan overtuigd dat we in samenwerking met de werkgevers, de raad en het college deze mensen aan het werk kunnen houden.” In de raadsvergadering van maandag vijf maart dient de partij daarom een agenderingsverzoek in voor de net verschenen nota ??Gesubsidieerde Arbeid??.

    Hoe lang duurt die hele procedure wel niet, tot er wat veranderd? Eerst vanavond een agendaverzoek en dan?


    Maak melding

Reageer