Tieners zoeken pleeggezinnen in Overijssel

Zwolle – Trias Jeugdhulp en Jarabee hebben een campagne in het leven geroepen om tienerpleegzorg een impuls te geven.  Onder de noemer ‘Tienus’ willen de aanbieders van Jeugd & Opvoedhulp 40 extra pleeggezinnen werven voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Op dit moment is er een tekort aan pleeggezinnen voor deze doelgroep. 

trias_banner_tienus_.jpg

Wie helpt Tienus met zijn schoolkeuze? Wie leert Tienus stamppot maken? Het zijn kreten die terug te vinden zijn op posters en flyers. ‘Tienus’ staat symbool voor alle tieners die om verschillende redenen niet bij hun eigen ouders kunnen wonen. Het gaat om jongens en meisjes die daar met vallen en opstaan mee om moeten leren gaan en hun eigen weg gaan zoeken. In Zwolle vindt er maandagavond 12 maart een informatieavond voor (Tiener)pleegzorg plaats, belangstellenden kunnen zich aanmelden via: voorpleegouders@triasjeugdhulp.nl.

Coaching

Tieners die (tijdelijk) uit huis geplaatst zijn, kunnen veel baat hebben bij de aandacht, structuur, veiligheid en coaching die een pleeggezin kan bieden. Het kan om een woonplek voor korte of wat langere tijd gaan of bijvoorbeeld een weekend per maand. Een fijne plek voor tieners, met mensen die kunnen bijsturen als het nodig is. Trias Jeugdhulp en Jarabee mét financier provincie Overijssel, vinden het belangrijk dat tieners – vaker dan nu mogelijk is – de kans krijgen om in een pleeggezin te wonen. Pleegzorg bij voorkeur in het eigen netwerk is als het thuis even niet meer lukt, vaak een heel goed alternatief.

Voor meer informatie of aanmelding voor een (vrijblijvende) informatieavond mailt u naar tienus@triasjeugdhulp.nl.

Trias Jeugdhulp en Jarabee bieden diverse, flexibele vormen van hulp bij opgroeien en opvoeden in Overijssel. Gezamenlijk werken zij met ruim 850 pleeggezinnen samen, waarbij Jarabee de regio Twente voor haar rekening neemt en Trias Jeugdhulp regio IJssel-Vecht. www.triasjeugdhulp.nl / www.jarabee.nl

Artikel delen:

Reageer