Verlengen rijstrook afslag Ittersumallee / IJsselallee

Zwolle – De gemeente Zwolle start op woensdag 7 maart met de werkzaamheden voor het verlengen van de rijstrook voor rechtsafslaand verkeer vanaf de Ittersumallee richting de IJsselallee. Hiermee wil de gemeente de doorstroming van het verkeer bevorderen.

 

Verkeer kan op 7 maart hinder ondervinden van de werkzaamheden tussen 9.30 en 15.30 uur. Er zijn minder rijstroken beschikbaar en er moet geritst worden. Buiten de genoemde tijden is er geen hinder voor het verkeer en zijn alle rijstroken beschikbaar. De Ittersumallee is van donderdag 29 maart 21.30 uur tot en met vrijdag 30 maart 6.00 uur afgesloten voor verkeer tussen de Anthony Fokkerstraat en de IJsselallee in verband met asfaltering. Ook van vrijdag 30 maart 19.00 uur tot en met maandag 2 april 6.00 uur is dit weggedeelte afgesloten. De omleidingroute loopt via de Marsweg – Oldeneelallee. Verkeer komend vanaf de IJsselallee richting de Ittersumallee behoudt gedurende de genoemde periodes doorgang. Ittersumallee is ook afgesloten van woensdag 28 maart 19.00 uur tot en met donderdag 29 maart 6.00 uur.

Doorstroming

Om de doorstroming te bevorderen heeft de gemeente Zwolle tussen 29 februari en 2 maart al nieuwe verkeerslichten geplaatst die sneller reageren op het verkeersaanbod. De werkzaamheden aan de rijstrook voor rechtsafslaand verkeer dragen hier verder aan bij. Beide maken deel uit van het verbeteren van de doorstroom op de Zwolse buitenring.

Goede bereikbaarheid

Zwolle maakt, samen met partners als de provincie en het Rijk, veel werk van een goede infrastructuur in en om de stad. Een goede bereikbaarheid komt de economische ontwikkeling van Zwolle en de regio ten goede.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. 2 stroken voor rechtsaf wordt lastig denk ik, want dan moeten ze het kruispunt net zo maken als bij de Oldeneelallee en dan moet de hele kruising op de schop.
  In de huidige situatie 2 stroken voor rechtsaf lijkt me niet haalbaar ivm uitzwenkende vrachtwagens.


  Maak melding

 2. Als ze gewoon de banen verlengen en de rechterbaan voor vrachtwagens maken, dan kan de middelste voor zowel rechtdoor als rechtsaf gemaakt worden. De lichten gaan nu ook al tegelijk op groen.


  Maak melding

 3. Zo worden ze eindelijk wakker daar op het gemeentehuis die slapende ambtenaren .Heb er al wel zo vaak op gereageerd dat dot punt veranderd moet worden het was een ergernis .Ze kunnen het in één keer goed doen maar nee hoor het moet hier altijd geld kosten om nog eens weer de boel op te breken.Zet de betreffende ambtenaar die hiervoor verantwoordelijk is maar bij de plantsoenendienst op de schoffel want hij is hier niet geschikt voor.


  Maak melding

 4. Twee verkeerslichten rechts lijkt mij ook de beste oplossing. Verkeer loopt alleen vast tijdens de avondspits. Als je een kwartiertje later wegrijd, stroomt het weer door. Grootste ergernis is niet het wachten, maar de automobilist die als laatste zijn wagentje er nog even tussen moet drukken..


  Maak melding

 5. Er zijn nu al genoeg idioten die op de linker van de twee stroken voor rechtdoor rijden en dan toch rechtsaf slaan.
  En je hebt er ook die niet snappen, dat wanneer ze daar links staan de auto naast hen ook rechtdoor kan gaan!

  Beste oplossing is volgens mij al genoemd. Van de twee rechterstroken: rechterstrook alleen rechtsafslaan, linkerstrook rechtdoor en rechtsaf.


  Maak melding

Reageer