Zwolse klas krijgt clinic van schaatshelden

Zwolle – De 12-jarige Lotte Brink uit Zwolle kreeg zondag met haar hele klas een schaatsclinic van topschaatsers Henk Angenent en Moniek Kleinsman. Lotte won de exclusieve clinic voor haar hele klas omdat ze één van de twee IJsstrijders is die het meeste sponsorgeld heeft opgehaald voor de Nierstichting IJsstrijd. IJsstrijd is een sponsorevenement waarmee de Nierstichting geld inzamelt voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Lotte was ook de snelste bij de schaatswedstrijden voor scholen op de ijsbaan van HWZ.

Tijdens de exclusieve schaatsclinic – onder leiding van Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent en langebaanschaatster Moniek Kleinsman in samenwerking met Schaatsschool Eleven – kregen Lotte en haar klasgenoten drie kwartier training van de topschaatsers met wie ze ook nog een ererondje van 200 meter reden. Voor de basisscholiere uit Zwolle die een echte schaatsfan is en al eerder al het Zwolse Schoolkampioenschap schaatsen won was het een onvergetelijke ervaring om samen met haar hele klas les te krijgen van zulke goede schaatsers.

Het sponsorevenement IJsstrijd zelf dat zondag zou plaatsvinden op de schaatsbaan van FlevOnice in Biddinghuizen is wegens de hoge temperaturen verplaatst naar 15 december 2012. Dan staan schaatsliefhebbers alsnog voor de uitdaging zoveel mogelijk gesponsorde rondjes van vijf kilometer te schaatsen en zo geld op te halen voor de Nierstichting. Ook dit jaar zamelt de Nierstichting geld in voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Wil je ook meeschaatsen voor het goede doel? Meer informatie en inschrijven via www.ijsstrijd.nl.

Artikel delen:

Reageer