Update sloop / bouw Oosterenkstadion

De sloop is weer een stuk verder opgeschoten. De Scheffergroep heeft in een week tijd enorm veel werk verricht. Maar ook de bouw van het nieuwe stadion voor FC Zwolle vordert snel.

De Berkumtribune en de tribune aan de zuidzijde zijn geheel plat. De bodem op deze plaatsen wordt nu egaal gemaakt. Deze week valt een mega-kraan bij het bouwcomplex op. De grote kraan torent hoog boven de Ceintuurbaan uit. Het nieuwe stadion schiet ondertussen gestaag de grond uit. Het proces van de sloop en bouw van het Oosterenkstadion vindt u via de link ‘Nieuwbouw FC Zwolle’ in het Hoofdmenu.

Bouw
Afgelopen week is Moes Bouwgroep doorgegaan met het plaatsen van de Prefab wanden, kolommen en liggers op het eerste deel van de begane grond van de nieuwe Oost tribune. Bij het andere deel van deze tribune is afgelopen week de vloer gestort en egaal gemaakt. De regen is hierbij een klein voordeel, doordat de regen de vloerlaag vochtig houdt komen er geen scheuren in het beton . De heimachine doet zijn werk bij het eerste deel van de nieuwe Zuid tribune, afgelopen week is Moes hier begonnen met het slaan van de eerste palen. Volgende week worden deze werkzaamheden doorgezet, momenteel verloopt alles goed volgens schema.

Sloop
Afgelopen week is het slopen van de Berkumtribune en de asfaltweg die achter deze tribune lag afgerond. De gehele tribune is gesloopt en het puin is al grotendeels afgevoerd, Hiermee is alles zo goed als gereed voor de aanleg van het nieuwe veld. Rond 1 juni zal Scheffer Groep beginnen met de sloop van de Johan Cruijff tribune, mede doordat de eerste selectie en de jeugd nog trainen moet deze nog enige tijd in tact blijven.

Kunstgrasveld
De knoop is doorgehakt, FC Zwolle zal in het nieuwe stadion wedstrijden op kunstgras gaan spelen. FC Zwolle is hiermee de vijfde club in de Jupiler League die kiest voor kunstgras in het stadion. De nieuwe kunstgrasmat zal worden geleverd door Edel Grass uit Genemuiden, Arcadis en Koninklijke Ten Cate. FC Zwolle heeft gekozen voor de nieuwste en beste versie van kunstgras op de markt is. Het gaat om de Edel two dimension, een combinatie van een gefibrilleerde vezel en een monofilament. Edel Grass zal met de aanleg van het kunstgrasveld toetreden tot de sponsorgroep van FC Zwolle. Volgende week zal er gestart worden met de voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld.

Artikel delen:

Reageer