Groep 45+ ers ontvangt opticiendiploma

Zwolle – Ze stonden al een tijdje in het bestand van het UWV: 45+ers die lastig aan een nieuwe baan kwamen. Specsavers en Deltion ontwikkelden een op maat gesneden scholingstraject voor deze groep. Gisteren rondde de klas met nieuwbakken opticiens hun opleiding af. Julie Perkins, Country Director Specsavers, Deltion accountmanager Frank Hermans en docent Wim Borst reikten trots de diploma’s uit.

In januari 2010 startte de groep met de tweejarige opleiding bij Deltion. “Maar niet voordat UWV en Specsavers een strenge voorselectie hadden gehouden”, begint Frank Hermans. “Het was een intensieve opleiding, die veel vergt van de studenten. Ze moeten hier klaar voor zijn, cognitief en mentaal.” Tijdens de opleiding kregen de studenten in de eerste maand een intensieve verkooptraining. Vervolgens gingen zij twee jaar lang één dag per week naar school en kregen ze één keer in de twee weken studiebegeleiding van Specsavers. Hermans: “Bijna alle studenten hebben binnen twee jaar de opleiding gehaald. De opleiding tot opticien duurt normaal gesproken vier jaar, maar deze studenten hadden het EVK (eerder verworven kennis)traject goed doorlopen en konden zo starten met de tweejarige opleiding met intensieve begeleiding en huiswerkondersteuning van Specsavers. Ik ben er trots op dat we samen met Specsavers zo voorspoedig dit proces hebben doorlopen.” UitreikingMaandag 5 maart vond de diploma-uitreiking plaats op de campus van Deltion. Specsavers is ontzettend tevreden met het resultaat en trots op haar nieuwe opticiens. “We gingen deze uitdaging aan om het vak van opticien bereikbaar te maken voor mensen die anders nooit tot dit beroep gekomen waren”, aldus Julie Perkins. “En dat is gelukt! Een mooi bewijs dat motivatie en doorzetting je ver kunnen brengen.” Een tweede klas wordt op dit moment opgeleid tot opticiens en ook voor audiciens ontwikkelen Specsavers en Deltion gezamenlijk een traject.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Natuurlijk, eerst starten met een verkooptraining. Er moeten wel brillen worden verkocht Verder kun je je vraagtekens zetten bij de kwaliteit van deze (te) snel opgeleide opticiens. Zij missen 2 jaar praktijkervaring tov de afgestudeerde opticiens die wel de reguliere opleiding volgen. Nee, ik denk dat dit een mooie goedkope manier is om snel opticiens in de markt te zetten, maar of je hier ook kwaliteit meelevert?
    2 halen 1 betalen 😉    Maak melding

Reageer