Informatieavond over eetstoornis

Zwolle – Op donderdagavond 12 april a.s. is er een kosteloze vrijblijvende informatieavond voor alle mensen met alle soorten eetstoornissen en hun omgeving over een unieke behandelmethode die vanaf mei voor een grotere groep mensen te volgen is in Zwolle. De verdubbeling van het aantal plaatsen voor mensen die kunnen deelnemen aan de behandeling in Zwolle is het gevolg van de groeiende vraag naar een effectieve behandelmethode.

Naast de behandeling die lijdt tot duurzame genezing van de eetstoornis is er ook deskundige begeleiding voor de ouders en partners van mensen die kampen met een eetstoornis. De behandeling van Human Concern onderscheidt zich door de focus niet te leggen op eten en gewicht maar de eetstoornis te benaderen als informatiebron. Daarbij wordt de behandeling gegeven door ervaringsprofessionals, therapeuten die uit eigen ervaring weten wat een eetstoornis inhoudt met een professionele achtergrond.

De omgeving van mensen met een eetstoornis vindt ondersteuning in bijeenkomsten waarin ouders en partners onder deskundige begeleiding leren hoe ze het beste kunnen omgaan met hun naaste die lijdt aan een eetstoornis. Daarnaast is er alle ruimte om eigen kennis en ervaringen met elkaar te delen. Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen en het stellen van grenzen zijn hierin terugkerende thema’s.

Stichting Human Concern, aanbieder van de methode, is een gespecialiseerde zorginstelling voor alle soorten eetstoornissen. De informatiemiddag vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur op een nader bekend te maken locatie in Zwolle. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Human Concern aanmelden voor de informatieavond.

 

“Bij een eetstoornis denken mensen vaak alleen aan anorexia of boulimia. En dat terwijl er veel meer soorten eetstoornissen zijn zoals bijvoorbeeld Binge Eating Disorder” zegt Carmen Netten, oprichter en algemeen directeur van Human Concern. “In onze behandeling richten wij ons expliciet op alle soorten eetstoornissen. En op alle mensen met een eetstoornis. Dat betekent dat juist ook mannen met een eetstoornis zeer welkom zijn”.

 

Over Human Concern

Human Concern is een stichting die aandacht vraagt voor eetstoornissen en zoveel mogelijk mensen in Nederland wil genezen. De aanpak die leidt tot duurzaam herstel is gericht op het ontdekken en het oplossen van de oorzaak achter de eetstoornis. Sinds de oprichting in 2003 werkt Human Concern als eerste in Nederland alleen met ervaringsprofessionals, therapeuten die uit eigen ervaring weten wat een eetstoornis inhoudt. Human Concern werkt nauw samen met universiteiten, kennisinstituten en andere zorginstellingen op het gebied van voorlichting, onderzoek, opleiding en innovatie. Human Concern heeft ruim 30 medewerkers en is gevestigd in 15 plaatsen in Nederland o.a. in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Zie ook: www.humanconcern.nl.

Artikel delen:

Reageer