Politie IJsselland stopt zondag met bekeuren

Zwolle – De Politie IJsselland zal vanaf zondag extra coulant zijn met het schrijven van bekeuringen. Dar werd dinsdag bekend gemaakt. De politiebonden zijn maandag met acties begonnen omdat het ultimatum, dat de bonden aan minister Opstelten hadden gegeven voor een betere CAO, is verstreken.

De politiebonden ACP, NPB en VMHP hebben daarover op donderdag 1 maart een aanzeggingbrief verstuurd aan de korpsbeheerders en korpschefs. Het gaat om een publieksvriendelijke actie die per regio zal worden uitgerold. In de regio’s Utrecht, Gooi & Vechtstreek en Flevoland is het politiepersoneel door de bonden opgeroepen geen bekeuringen meer uit te schrijven voor kleine, geringe overtredingen. De komende dagen zal de actie in andere regio’s worden uitgerold.

Politiemensen zullen de overtreding toelichten, de overtreder krijgt een waarschuwing en hij of zij wordt gewezen op de correcte gang van zaken. Tegelijkertijd zullen politiemensen burgers op een publieksvriendelijke manier duidelijk maken waarom er actie wordt gevoerd: voor een goede en rechtvaardige CAO waar waardering en erkenning uitspreekt voor politiemensen. Voor deze actie zijn door de ACP, NPB en VMHP ludieke pseudo-bonnen ontworpen.

Het gaat de bonden vooral om hogere salarissen en een betere regeling voor het vervroegd stoppen met werken.

Daarnaast is het politiepersoneel het zat om de veel te hoge verkeersboetes uit te schrijven. De verhouding tussen sommige overtredingen en de hoogte van de bekeuring is volgens de bond zoek.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. ga die verkeershufters ff een handje helpen!!!!>:(>:(>:(
  en dan lekker ruim van te voren aankondigen:o:o:o

  dit kunnen ze toch ook gewoon uitvoeren zonder reclame voor te maken?!>:(>:(


  Maak melding

 2. Ik denk dat bij echte brute overtredingen nog steeds een bekeuring zal worden gegeven.
  Het kan toch niet de bedoeling zijn, dat we mensen een vrijbrief geven zich misdadig te gedragen?


  Maak melding

 3. pfff, er staat toch ook ‘extra coulant’. Natuurlijk mag je dan geen overval plegen oid…

  prima dat de politie dit doet, maar dit is de manier waarop ze het altijd moeten doen en niet alleen wanneer het hun uitkomt of het alleen te gebruiken als pressie middel om hun zin te krijgen


  Maak melding

Reageer