Toonkunstkoor Caecilia zingt de Matthäus Passion

Zwolle – Op woensdag 28 maart a.s. zal Toonkunstkoor Caecilia de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen in de Dominicanenkerk in Zwolle. De eerste uitvoering van de Matthäus was in 1727 of 1729. Na nog een aantal wijzigingen door Bach vond de compositie in 1736 zijn definitieve vorm. De Matthäus Passion vertelt het lijdensverhaal van Jezus, verbonden aan de passietijd in de aanloop naar Pasen.

Caecilia heeft de Matthäus voor de eerste keer uitgevoerd in 1918 en deze uitvoering past dus in een bijna 100-jarige traditie. Dirigent Dick Dijk zal zijn vierde uitvoering van de Matthäus met Caecilia leiden. De koorleden, afkomstig uit Zwolle en wijde omgeving, hebben onder zijn leiding hard gewerkt om zijn ideeën over de uitvoering verder vorm te geven. Het koor wordt daarbij aangevuld door de meiden van Meander Vocaal, die de soprano in ripieno voor hun rekening nemen. Caecilia wordt begeleid door het Nederlands Symfonie Orkest, het Orkest van het Oosten.

De solisten bij deze uitvoering zijn:

tenor (evangelist): Robbert Overpelt
bas (Christus): Nanco de Vries
sopraan: Heleen Koele
alt: Martine Straesser
tenor aria’s: Bernard Loonen
bas aria’s: Frans Fiselier
Het orgel wordt bespeeld door Theo Jellema, de viola da gamba door Wilma van der Wardt. Martien Hovestad heeft het instuderen door Meander Vocaal geleid.

De aanvang van het concert is om 19.00 uur, kerk open om 18.30. Kaarten kunnen gekocht worden bij de VVV, de boekhandels Jakma en Westerhof of via de website: www.caeciliazwolle.nl. Ze kosten 30 euro.

Artikel delen:

Reageer