Wereldverteldag groots gevierd op De Verhalenboot

Zwolle – Kom 20 maart naar De Verhalenboot in Zwolle, waar veelbelovende jonge vertellers je meenemen naar onbekende werelden, de wereld van de gebroeders Grimm. Waan je in die wereld waar alles mogelijk is en de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Vanaf 14.00 tot 17.00 uur in de middag worden de verhalen verteld door talentvolle jonge vertellers van 12 tot 18 jaar en ’s avonds vanaf 19.00 uur door jonge talenten van 18 tot 35 jaar. De entree is gratis.

De jonge vertellers van 12 tot 18 jaar strijden om een plekje in het programma van het Watervalvertelfestival. De jonge talenten van 18 tot 35 jaar strijden om de titel Jong Verteltalent van het Jaar. De winnaar krijgt een internationaal regietraject aangeboden en zal samen met jonge vertellers uit Griekenland en Engeland een optreden geven tijdens het Watervalvertelfestival op 1,2 en 3 juni in Zwolle. Daarna reizen de talenten af naar Engeland en Griekenland om daar op internationale festivals op te treden. Kom gerust langs om mooie verhalen te horen. Maar denk jij, dat kan ik ook? Geef je dan nu op en stuur een mail naar waterval@xplosief.nl

Zwolle Grimmstad
In 2012 is Zwolle uitgeroepen tot Grimmstad. Het is dit jaar 200 jaar geleden dat de gebroeders Grimm hun sprookjes optekenden uit de monden van de vele verhalenvertellers die Europa toen rijk was. Op Wereldverteldag is hier veel aandacht voor. De vertellers moeten namelijk een Grimm Verhaal vertellen.

Wereldverteldag
Op 20 maart is het elk jaar Wereldverteldag. Wereldwijd worden er op die dag verhalen verteld, in elke mogelijke talen en plaatsen. De hele wereld is op hetzelfde moment met verhalen bezig, al vertellend of luisterend. Op deze manier wordt er aandacht geschonken aan de oude ambacht van het verhalen vertellen.

Artikel delen:

Reageer