Open Dag revalidatiecentrum De Vogellanden

Zwolle – Op 17 maart a.s. neemt De Vogellanden, centrum voor revalidatie, deel aan de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Iedereen die wil weten hoe werken en revalideren in De Vogellanden er uit ziet, is van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. In De Vogellanden revalideren zowel kinderen als volwassenen na bijvoorbeeld ziekte, trauma of een aangeboren afwijking. De revalidatieartsen en therapeuten begeleiden revalidanten om weer zo zelfstandig mogelijk deel te gaan nemen aan de maatschappij.

Tijdens de open dag kunnen geïnteresseerden zien en ervaren hoe divers werken in een revalidatiecentrum is. Een aantal voorbeelden: een fysiotherapeut laat zien hoe hij een revalidant na een amputatie weer leert lopen met een beenprothese. Met een ergotherapeut kunnen bezoekers ervaren hoe mensen na een beroerte eenhandig leren koken. Ook kunnen bezoekers zien hoe met geavanceerde apparatuur het looppatroon van kinderen met hersenletsel wordt geanalyseerd.

Een aantal medewerkers van De Vogellanden behandelt niet alleen, maar doet ook wetenschappelijk onderzoek. Een voorbeeld daarvan is het onderzoek naar transcraniële magneetstimulatie en het effect daarvan op herstel na een beroerte. In Nederland doet De Vogellanden als eerste onderzoek naar deze vorm van behandeling. Tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn wordt deze behandeling gedemonstreerd.

Kortom de open dag van zorg en welzijn in De Vogellanden is een interessante dag voor iedereen die wil weten hoe werken en revalideren in een revalidatiecentrum eruit ziet!

Het bezoekadres van De Vogellanden is Hyacinthstraat 66a, 8013 XZ in Zwolle. Aan de achterkant van het revalidatiecentrum is voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie over de Open Dag van Zorg en Welzijn en De Vogellanden kunt u terecht bij Agnes van der Westen, PR & Communicatiefunctionaris via telefoonnummer 038-498-11 11 of per mail via pr@vogellanden.nl. Meer informatie over het programma en het revalidatiecentrum vindt u op www.vogellanden.nl.

Artikel delen:

Reageer