Surveillerende agenten en 2 burgers pakken inbreker

Zwolle – Tijdens een surveillance in de Aa-landen heeft de politie, met behulp van twee burgers, dinsdagavond 6 maart een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden voor woninginbraak. De politie surveilleert momenteel extra in Zwolle in verband met de toename van woninginbraken. Tijdens één van deze, soms onopvallende, surveillances zag een agent in de Bekenbuurt in de Aa-landen een man achter woningen lopen met een zak met spullen. Toen hij de man aansprak, ging hij er vandoor. Hij gooide daarbij de spullen van zich af.

 

In een tuin van een woning aan de Bolksbeek kon hij, met behulp van twee bewoners, de man aanhouden. Bij een onderzoek in de omgeving werden de spullen teruggevonden die de verdachte van zich af had gegooid. Later bleken deze te zijn weggenomen bij een woninginbraak aan de Lovinkbeek. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Onderzocht wordt onder andere of hij ook verantwoordelijk is voor een poging tot inbraak bij een woning aan de Bolksbeek dinsdagavond.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ja-tja elke wijk wordt op den duur een afvalputje van Zwolle.Steeds als er nieuwe wijken komen gaan de mensen die het zich veroorloven kunnen verhuizen naar die wijk .De oude wijken worden dan weer bevolkt door mensen die het niet zo breed hebben.Dat is nu niet in de aalanden zo maar ook in zuid.Stadshagen is de wijk waar mensen nu weer heen trekken .Zo is het altijd al geweest in Zwolle.het is begonnen met holtenbroek vroeger hele mooie wijk toen de aalanden kwam werd holtenbroek volgestopt met de minima en ging de wijk achteruit en zo is het doorgegaan in Zwolle


  Maak melding

 2. @ Pieters
  Het klopt dat er een aantal minima in de Aalanden wonen maar het is wel een mix van huizen die toch echt niet voor de minima zijn! Dus je verhaal klopt toch niet helemaal..


  Maak melding

 3. @pieters in welk opzicht maakt de minima zich schuldig aan het verwaarlozen van een bepaalde wijk?
  het zijn toch meestal blowende jongeren uit de zogenaamde welvaarende gemeenschap die zich puur uit verveling schuldig maken aan dit soort crimineel gedrag.


  Maak melding

Reageer