“FC Zwolle supporters moeten de rug rechten”

Zwolle – "Voor de supporters van FC Zwolle is het 5 voor twaalf, het water staat ons tot de lippen, er moet nu wat gebeuren om de resultaten terug te laten keren, maar wat?" Johan Zomerdijk, de voorzitter van de supportersclub van FC Zwolle, maakt zich bezorgd en roept op tot eenheid.

Zomerdijk: "Komende vrijdag speelt FC Zwolle de belangrijke wedstrijd tegen FC Den Bosch. Na het dramatische verlies vorige week vrijdag kwam er voor ons FC Zwolle supporters nog een mokerslag overheen. Het gelijke spel in Volendam heeft bij vele supporters de hoop en het geloof tot een dieptepunt laten dalen. In de ogen van velen hebben de spelers het wederom laten afweten. Deze frustratie kunnen wij als bestuur van de Supportersclub goed voorstellen. Ook wij zijn teleur gesteld in spelers en technische staf en met name in hun resultaten. Wij hebben meerdere mensen binnen de club gesproken, gelukkig zijn hun ook ontevreden en vinden dat het beter en anders moet. Maar hoe?"

Zomerdijk: "Links en rechts kwamen ideeën welke acties er voor/tegen de spelers moesten worden gehouden. De eerste 15 minuten van het vak blijven (voor elk punt voorsprong 1 minuut) was een veel genoemde optie. Wij kunnen ons goed voorstellen dat supporters vinden dat deze spelers en staf onze steun niet meer verdienen, dat zei nu eerst aan de beurt zijn om onze steun terug te verdienen. Maar of wegblijven helpt, wij zijn er van overtuigt van niet."

"FC Zwolle is onze club voor het leven, de spelers zijn passanten, maar wij blijven onze club altijd trouw. Wij staan nog steeds bovenaan in de jupiler legeau, er is nog steeds een goede kans op het kampioenschap. Wij moeten nog 1 keer onze rug rechten en FC Zwolle vol aanmoedigen. Nog 1 keer uit volle borst onze club supporteren. Als je vindt dat deze spelers het niet verdienen doe het dan voor club en stad. De spelers zullen dit dan ook moeten beantwoorden met strijd, passie en de volle winst, dat zijn ze aan ons, hunzelf en hun werkgever verplicht."

"Komende donderdag zal de supportersclub doormiddel van een ludieke actie bij de ochtend training onderstrepen wat we van hun eisen. Wat we gaan doen houden we nog even geheim. Vrijdag zal de FCZ tifosi aftrappen met een geweldige sfeeractie, wij pakken dit als supporters over en schreeuwen ons de 1e 45 minuten de longen uit het lijf. Als zelfs dat niet meer helpt weten wij het ook niet meer en mogen spelers niet klagen als ze uitgevloten worden."

"Om dit verzoek extra kracht bij te zetten en om twijfelaars over de streep te trekken is bij winst zijn de eerste twee rondjes in het Jupiler Supporterscafé na de wedstrijd voor de Supportersclub, van de hoofdsponsor Huisman Bouw en de club (personeel en spelersgroep). Indien er verloren wordt, waar we trouwens niet vanuit gaan, komt het 1e rondje voor kosten van de spelers natuurlijk wel op voorwaarde dat de sfeer positief begint vrijdag."

Recht je rug support FC Zwolle vrijdag fanatiek waar je ook in het stadion zit.

Forza FC Zwolle

Namens de Supportersclub FC Zwolle

Johan Zomerdijk

Voorzitter

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Goed plan, nu maar hopen dat het werkt! Want 2x deze eventuele afgang aanzien, is teveel!
  Come on Boys in blue and white, make us proud!


  Maak melding

 2. Om dit verzoek extra kracht bij te zetten en om twijfelaars over de streep te trekken is bij winst zijn de eerste twee rondjes in het Jupiler Supporterscaf√© na de wedstrijd voor de Supportersclub, van de hoofdsponsor Huisman Bouw en de club (personeel en spelersgroep). Indien er verloren wordt, waar we trouwens niet vanuit gaan, komt het 1e rondje voor kosten van de spelers natuurlijk wel op voorwaarde dat de sfeer positief begint vrijdag.”

  Je trekt mij niet over de streep met gratis drank.

  Het is allemaal veel te lief. Een tijdje geleden in de tijd van Spijkerman was iedereen veel feller.


  Maak melding

 3. Die Johan Zomerdijk gaat het wel even oplossen belachelijk .En dat wil hij doen met de supporters die wanneer het goed gaat zingend op de tribune staan en wanneer het minder is hun eigen clubspelers uitschelden .Laat ze eerst eens altijd positief blijven denken en de club blijven aanmoedigen .En Johan moet niet met de supporters beraden wat te doen als voorzitter nee maar eens met de spelers gaan praten .Die hebben nu juist hun steun nodig.Of als de supporters het zo goed weten wat te doen stap zelf eens in zo,n tenue van Zwolle trek je voetbalschoenen aan en ga eens 90minuten de tegenpartij het vuur aan de schenen leggen.Vanaf de kant schreeuwen en schelden kan iedereen


  Maak melding

 4. Waarom gaat er niet is namens de supporters een groepje afgevaardigden met de technische staf c.q spelers om de tafel, om van beide kanten open kaart te spelen.

  Dat gevloek en gescheld hoe het beter zou moeten op internet schiet je in feite ook geen fluit op.

  Misschien o.a. iets voor jou Edwin??


  Maak melding

 5. Bericht door Fredje, op 8 maart 2012 om 09:16
  Waarom gaat er niet is namens de supporters een groepje afgevaardigden met de technische staf c.q spelers om de tafel, om van beide kanten open kaart te spelen.

  Dat gevloek en gescheld hoe het beter zou moeten op internet schiet je in feite ook geen fluit op.

  Misschien o.a. iets voor jou Edwin??

  Goed idee, een soort van forumavond.
  Ik zal eens een balletje (tweetje) opgooien.  Maak melding

 6. Of als de supporters het zo goed weten wat te doen stap zelf eens in zo,n tenue van Zwolle trek je voetbalschoenen aan en ga eens 90minuten de tegenpartij het vuur aan de schenen leggen.Vanaf de kant schreeuwen en schelden kan iedereen

  Graag, maar dan ook gelijk van baan ruilen.
  Een beetje trainen (ongeveer 9 uur in de week) en dan op vrijdagavond 90 minuten knallen en dat voor een salaris van minimaal ?? 50.000 en een auto van de club.


  Maak melding

Reageer