City-Unlimited brengt toegankelijkheid winkels in kaart

Zwolle – City-Unlimited (CiU) is een initiatief van de Zwolse Gehandicaptenraad, de gemeente, Mee-IJsseloevers en Mediac en wil de toegankelijkheid van winkels in Zwolle in kaart brengen. Dat gebeurt op www.uitinzwolle.nl. Op dit moment zijn ruim 500 voorzieningen beoordeeld en op de site geplaatst.

Een voorziening krijgt een groen, oranje of rood rolstoelsymbooltje afhankelijk van de toegankelijkheid. Ook de bevindingen en adviezen staan erbij. Over het algemeen zijn de ervaringen met medewerkers van de winkels in Zwolle positief. Men vindt het leuk om te horen hoe toegankelijk een zaak is en wat daar nog aan gedaan kan worden. Helaas zijn er ook winkels volledig ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel. Dit kan niet altijd opgelost worden, omdat ze bijvoorbeeld in onze prachtige binnenstad zijn gehuisvest. Klantvriendelijkheid speelt boven alles een grote rol in onze beoordelingen en zelfs bij een volledig ontoegankelijk pand met zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, wordt dat laatste zeker ook op de site vermeld.

Inmiddels zijn er 5 oorkondes uitgereikt aan eigenaren omdat zij iets extra’s hebben gedaan om de toegankelijkheid van hun zaak te verbeteren.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site www.city-unlimited.com. Hopelijk zijn er over een jaar minimaal 500 winkels en horecagelegenheden vermeld in de beoordelingen.

Artikel delen:

Reageer