Frits Bolkestein te gast in Zwolle

Woensdagavond was de voormalige leider van de VVD en het oud lid van het dagelijks bestuur van de Europese Unie, de Europese Commissie, Frits Bolkestein te gast bij de VVD Zwolle. Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in restaurant Urbana, kon het aanwezige publiek luisteren en discussiëren met de succesvolle VVD- politicus. Frits Bolkestein ging tijdens het politiek café uitvoerig in op de situatie in de huidige Europese Unie. Ook raadslid Gerrit van der Kooy legde de oud minister een paar pittige stellingen voor.De VVD Zwolle heeft niet toevallig gekozen voor de datum van 9 mei, in vele landen in Europa staat deze dag namelijk in het teken van de Franse politicus Robert Schuman. Nadat Europa vele eeuwen het toneel was van bloedige oorlogen publiceerde Schuman op 9 mei 1950 een plan voor economische samenwerking in Europa. Wie samenwerkt is minder snel geneigd oorlog te voeren was zijn filosofie. Uit het initiatief werd de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal geboren. Die EGKS kan gezien worden als een voorloper van de latere Europese instellingen, zoals de huidige Europese Unie. Europa begon dus als een vredesinitiatief. In een groot deel van Europa is 9 mei inmiddels uitgeroepen tot Schumandag.


Niet alle stellingen waren snel te beantwoorden

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Goede foto’s Pedro! Mag je van een journalist van TROS-Kamerbreed, tevens VVD-raadslid toch ook wel verwachten dat hij kritische vragen stelt. Maar vast geen al te kritische vragen gezien bovenstaande clupjes. Had eigenlijk wel even willen komen kijken. Al leek pa Heertjes, ook gisteravond bij Waanders, me denk ik toch minstens net zo interessant.


  ⚠️ Meld

 2. Ben boven naar, mijn favoriete Langs de Lijn gaan luisteren.
  In de huiskamer werd namelijk wat anders gekeken. Wilde achteraf de doelpunten natuurlijk nog wel zien. Maar het superlangdradige, weinig voetbal (en sport) betrokken, arrogante, super-commerci?«le, Gooise Talpa (“10” mag ook whatever) deed me later in slaap vallen op de bank. Die Sjon de Mol zou er beter aan doen eens wat van dat vette kapitaal in Ajax te pompen ipv die tv-zender voor omhooggevallen kakkers. Hij is aandeelhouder maar daar blijft het bij….jammer. Zou zo een familielid bij Ajax kunnen inkopen. En iedereen zou het prima vinden want het zou Ajax heel wat geld op leveren.
  Maar zoals ik al schreef interesseerde die bijeenkomst met Pa Heertje me ook enorm.
  Nee, hier maar even niets over “bokavond”.

  Vanmiddag naar Lococensus bij het Provinciehuis. Weer een peut extra werkgelegenheid voor Zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. @Dick, vind het een hoop geouwehoer de reden dat je niet gekomen bent. De manier waarop je er over spreekt doet me de indruk wekken dat je eigenlijk geen zin had om jou mening daar open neer te gooien en de discussie ook daadwerkelijk aan te gaan. Anders was je uiteindelijk wel gegaan. Gelukkig mag iedereen in Nederland eigen keuzes maken over wat ze in hun vrije tijd doen. Geef je dus ook groot gelijk als je interesse meer bij de sport (voetbal) ligt dat je daar naar kijkt ipv naar een discussie avond gaat.

  En m.b.t. het geld in de voetbal, misschien moeten we het Amerikaanse systeem eens overnemen wat zij gebruiken voor American Football, elke club krijgt hetzelfde bedrag per jaar te besteden aan spelers, dan zal er veel meer leuke concurrentie zijn in de voetbal. Het enige probleem wat we dan krijgen is richting Europees voetbal (waar we ook niet altijd even goed presteren…) Systeem dan maar Europees invoeren…  ⚠️ Meld

Reageer