Cibap student ontwerpt filmaffiche Piet Zwart

Zwolle – Ontwerp een affiche voor de film Alles Moet Nieuw – Piet Zwart. Een schitterende uitdaging voor de studenten Grafisch Vormgever van Cibap vakschool voor verbeelding. Memphis Film & Television en AVRO daagt grafisch vormgevers uit een ontwerp te maken. Op dit moment staat Cibap student Jorrit Pepping hoog in de top 10 en maakt daarmee kans op de publieksprijs. Het winnende affiche wordt hét filmaffiche en wordt gebruikt voor alle publicitaire uitingen.

De film van regisseur Sherman De Jesus gaat over de vooruitstrevende en vernieuwde ontwerpen en denkbeelden van Piet Zwart in relatie tot de tijd waarin hij leefde. Piet Zwart (1885-1977) was binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf en docent en bereidde de weg voor internationale successen van wat tegenwoordig bekend staat als Dutch design. Vakgenoten riepen hem postuum uit tot Ontwerper van de Twintigste Eeuw.

Het publiek kan tot en met 15 maart stemmen op de ingezonden affiches via de www.cultuurgids.avro.nl. De affiches uit de top 10 en de winnaar van de juryprijs zullen te zien zijn in een expositie. De film is te zien op 15 april tijdens Bosch Art Film in Den Bosch en in geselecteerde theaters, musea en festivals. In het najaar van 2012 is de televisie-uitzending bij Avro Close Up.

Artikel delen:

Reageer