Alternatief Boekengala in Hedon

Zwolle – Zondag 18 maart staat in het teken van het Alternatief Boekengala (voorheen aangekondigd als Alternatief Boekenbal). Het programma bestaat uit een optreden van De Avonduren en een gloednieuwe editie van Beatloos in Zwols poppodium Hedon. Formatie De Avonduren combineert jazz, folk, hiphop en funk elementen met de metaforische verhalen van MC Kapabel.

Beatloos keert terug na een succesvolle eerste editie met een frisse line-up van Blaxtar, Dennis Gaens en de Pioniers. Wammus Langnek, Koning Kater, Sjakie Schildpad en de GHR; het zijn slechts enkele personages uit de verhalen die metaforisch vertellen over de samenleving, sterfelijkheid, vriendschap en liefde. De melodieuze verhalen van MC Kapabel worden verankerd door een aantal muzikanten van The Kyteman Orchestra. Samen met Simon Akkermans (van C-Mon & Kypski) hebben zij de muziek geschreven. De Avonduren is een combinatie van tekst en klank met invloeden van jazz, folk, hiphop, funk en drum ‘n’ bass. Het neemt je mee naar de sprookjeswereld van Lewis Caroll en Tim Burton. Beatloos

Na een succesvolle eerste editie van Beatloos in de Statenzaal keert het concept terug met een showcase editie in Hedon. De naam zegt het al: de artiesten treden ‘Beatloos’ op, dus zonder beat. Ook deze keer is de line-up een mix van opkomend talent met gevestigde namen. Rapper Blaxtar is bekend van onder andere het album Ozmoses, maar daarbuiten is hij ook de bedenker van het concept ‘Spoken: dichter bij de dichter’. Dennis Gaens is dé stadsdichter van Nijmegen en hiphopformatie de Pioniers zijn de kersverse winnaars van de talentenjacht videovirus regio Oost.
Poppodium Hedon en Studentertainment presenteren het Alternatief Boekengala in samenwerking met de Bibliotheek Zwolle en VM Productions.

ALTERNATIEF BOEKENGALA
met DE AVONDUREN & BEATLOOS

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zondag 18 maart
Open : 19:00 uur
Aanvang : 19:30 uur
Entree : € 12,50 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer