Open dag Zorg en Welzijn in Zwolle Zuid

Zwolle – Wijkcentrum de Pol in Zwolle Zuid zet op zaterdag 17 maart de deuren open voor Zwollenaren. In het kader van de open dag dag van zorg en welzijn laten RIBW, Frion, Wijkenvereniging Zwolle Zuid en WijZ  zien wat zij doen vanuit hun samenwerking in het wijkcentrum. Zij geven hun open dag drie thema’s: doen, weten en eten. Dat betekent dat de bezoekers van 13.00 uur tot 16 uur mee kunnen doen aan workshops en activiteiten en letterlijk de sfeer kunnen proeven van koffie, thee, een drankje én het buurtrestaurant. Ook is er informatie over welzijnsaanbod in de wijk.

De Pol is vanouds het Wijkcentrum van Zwolle Zuid. Die functie is onlangs nieuw leven ingeblazen door WijZ. Deze welzijnsorganisatie heeft het beheer van het gebouw ter hand genomen en er organiseert er samen met RIBW, Frion en Wijkenvereniging Zwolle Zuid een activiteitenprogramma voor de bewoners van Zwolle Zuid. Het aanbod van de samenwerkende welzijnsorganisaties in de Pol bestaat uit ontmoeting, cultuur,  creativiteit, sport en bewegen voor alle leeftijden. Daarnaast is er een aanbod van voorzieningen die het zelfstandig wonen van kwetsbare buurtbewoners ondersteunt. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld maaltijdservice, boodschappenservice en administratieve ondersteuning. Vrijwilligerswerk

Ook zijn er veel vrijwilligers actief, zowel in het wijkcentrum als bij de mensen thuis. De open dag is niet alleen bedoeld voor wijkbewoners om kennis te maken met het activiteitenaanbod, maar ook voor (aankomende) professionals en vrijwilligers om zich te oriënteren op het welzijns. Medewerkers van de organisaties én vrijwilligers zijn tijdens de open dag beschikbaar voor het geven van informatie en beantwoorden van vragen.

De keuken van Zuid

Een bijzonderheid van Wijkcentrum de Pol is het buurtrestaurant: de Keuken van Zuid. Dit restaurant is eigenlijk de fusiekeuken van de Pollepel (Frion) en de Eethoek (WijZ). In de Keuken van Zuid wordt iedere tweede en vierde woensdag van de maand een diner geserveerd voor wijkbewoners. De organisatie hiervan is steeds meer in handen van vrijwilligers en medewerkers van Frion. Tijdens de open dag serveert de Keuken van Zuid echte Zwolse boerenkool.

NL doet en Nederland schoonDe open dag van Zorg en Welzijn valt samen twee andere evenementen. NL doet is de grootste vrijwilligersactie van ons land en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Dat sluit natuurlijk prima aan bij de presentatie van het vrijwilligerswerk van de Pol. De tweede is de campagne Nederland Schoon. Vrijwilligers uit de wijk maken samen met de ROVA de wijk schoon en komen na afloop van hun werk in de Pol voor Boerenkool.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het is volgens mij zo te zien geen wijkcentrum meer maar voor het grootste deel ouderen opvang .De biljarters van de riethoek huizen er nu enz dit allemaal omdat ze bij de riethoek niet meer tercht kunnen .Er kunnen nu ook mensen tercht die helemaal niks met deze wijk van doen hebben en ook geen bijdrage als lid van de wijkvereniging doen .Eens kijken wanneer hier de geldvraag dichtgaat want het is overal bezuiniging

Reageer